Campingplasseiere ønsker bobil-forbud

– Nå må villcamping bli forbudt i Oppdal, krever Halvard Fjeldsetnes ved Magalaupet camping. Han får ikke uventet støtte fra flere campingplasseiere i distriktet.


I den ferske bobilguiden «Mit den Wohnmobil nach Süd-Norwegen» beskrives severdigheter, veier – og ikke minst gratis overnattingsplasser i Norge ned til minste detalj. Faktisk er alle slike parkeringsplasser angitt med nøyaktige GPS-data.

– Boken beskriver kort og godt hvor du kan overnatte og hvordan du kan feriere i Norge uten å legge igjen fem flate øre. Boken gjør narr av lovverket og Ola Nordmann, freser Fjeldsetnes som har gått gjennom den tyske reiseguiden.

Han driver Magalaupet camping som i år opplever en omsetningssvikt på 17 prosent. Fjeldsetnes er ikke i tvil om hvor turistene har tatt veien. De overnatter gratis på parkeringsplassene langs E6. 2800 av disse plassene står beskrevet i det tredje opplaget av guiden som er gitt ut nå i år. Oppdal er viet flere sider i guiden.

Fjeldsetnes mener den bobiltrafikken vi har nå bare er en forsmak på hva som kan komme og han har resepten klar på hvordan trafikken skal stoppes: Forbudsskilt.
– Jeg vil ha camping forbudt-skilt fra Berkåk til Dombås. Det vil være midt i nedslagsfeltet for turister kommer inn fra Sverige eller er på vei hjem fra Nord-Norge med fryseren full av fisk. Så får heller Withbro ta seg av bermen, sier Fjeldsetnes med henvisning til Rennebu-rådmannen Arve Withbro som ikke ønsker noe forbud mot såkalt villcamping.

 – Det er klart jeg vil vill-campingen til livs. Derfor hadde jeg selvsagt sett det som en fordel å fått camping forbudt-skilt langs veiene, sier Esten Vassli ved Breesgården camping som i løpet av sommeren har rundt 60 bobiler innom som gladelig betaler de 130 kronene det koster å overnatte på campingplassen et døgn. Men de fleste drar forbi og camper i det fri, innrømmer Vassli.

–  Villcamping er et stort problem for oss som driver i næringen. Jeg tror alle ønsker et forbud, sier Ole Halset ved Halsetløkka camping.
– Mange utenlandske gjester, blant annet flere nederlendere, sier fra til oss at Norge må få slutt på villcampingen før den ødelegger naturen, sier Halset.

LES MER I DAGENS OPP

Vennligst Logg inn for å kommentere