Slakteri fra minus til pluss

– Slakteriet i Oppdal vil for første gang gå med overskudd neste år, sier daglig leder i Midt-Norge Slakteri AS, Ståle Gausen.


Slakterisjefen kunne fortelle om ei positiv utvikling både for hele konsernet og for oppdalsavdelingen. Ståle Gausen informerte om slakterivirksomheten da Henriettesprosjektet hadde samling i Oppdal onsdag. Gausen er leder i styringsgruppa for Henriettes.
– En ny emisjon ved Oppdal Slakteri gjør at vi har kvittet oss med all gjeld til andre enn banken, fortalte Gausen.
I år er Midt-Norge Slakteri AS med totalt slaktevolum på 7200 tonn Norges tredje største private slakteri. Selskapet har slakteriavdelinger i Levanger, Verdal, Trondheim og Oppdal og omsetter for rundt 275 millioner kroner i år. Bemanningen er redusert med 10-12 personer, omsetningen har økt og resultatforbedringen er i størrelsesorden 1,5 millioner kroner. Som gir et resultat på rundt 5 millioner kroner.
– Det høres kanskje ikke så voldsomt ut, men det er små marginer i slakteribransjen, minnet Ståle Gausen om.
Færre ansatte, skjæresamarbeid med Norsk Spekemat, fin økning til 39.000 slakta sau og lam og jevn storfeslakting har gitt bedre økonomi ved oppdalsavdelingen.
For Midt-Norge Slakteri avdeling Oppdal har Henriettes vist seg å skape entusiasme, og etter hvert overskudd. 50 produsenter er nå tilknyttet med lammeproduksjon. Satsingen på kalv og fjellfe har allerde inkludert over 40 produsenter. Produsentene får en merpris på minst 10 prosent.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments