Diskuterer tiltak for Driva

Torsdag skal Drivas framtid som lakseelv diskuteres på en konferanse i Sunndal og en ny driftsplan for elva legges fram.. – Denne konferansen må etter mitt skjønn være årets viktigste konferanse, for nå er det alvor for lakseelva Driva, sier leder i Driva elveeigarlag, Ola Bræin til Aura Avis.


Det er Driva elveeigarlag, i samarbeid med Sunndal kommune, som arrangerer konferansen «Driva, hva nå? Fiskesperre, rotenon, aluminiumsulfat?»

Driva har vært infisert av laksedreperen Gyrodactylus salaris siden midten av 1970-tallet, og Driva-laksen er i dag nesten utrydda fra vassdraget som følge av parasittangrepene.

Under konferansen legger forskere fram de siste forskningsnyhetene og behandlingsresultatene. Spørsmålet er hva som skal settes inn av kjemisk behandling for å redde lakseelva. Tidligere har Batnfjordselva og Lærdalselva blitt behandlet med aluminiumsulfat, og Driva kan bli neste elv. Også det omdiskuterte giftstoffet rotenon er brukt til bekjempelse av lakseparasitten.

– Hva slags preparat som velges i de lengste vassdragene, får vi nok et svar på under konferansen, sier Ola Bræin til Aura Avis. På konferansen skal det også legges fram et forslag til driftsplan for Driva for årene 2005-2009.

Konferansen er åpen for alle, og det betyr at sportsfiskere, jeger- og fiskerforeninger, reiselivsaktører og andre interesserte selvfølgelig er hjertelig velkommen, sier Bræin.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments