Solheim har penger til fiskesperre

Kun én grunneier i Sunndal vil ha fiskesperra i Driva som
miljøvernministeren har penger til å starte byggingen av allerede i år.

På et medlemsmøte i Driva elveeierlag denne uka stemte 24 av 32 grunneiere mot fiskesperra som skal stå i seks år før elva kan giftbehandles. Kun én grunneier går inn for bygge sperra som skal være med på å rydde ut lakseparasitten gyrodactylus salaris. En parasitt som har ødelagt den en gang så lakserike elva.

Også i Oppdal er mostanden stor mot fiskesperra. Ikke minst fordi mange mener Drivalaksen er i ferd med å bli motstandsdyktig mot parasitten.

Stortingsrepresentant Tord Lien (Frp) mener sperra må på plass så fort som mulig, og har nå også fått bekreftet at arbeidet med den kan starte allerede i år.
  Lien sendte brev om gyro-bekjempelsen til miljøvernminister Erik Solheim, og i svaret skriver statsråden at «gitt nødvendige tillatelser kan altså bygging av fiskesperre i Driva igangsettes i 2009 i tråd med den nye handlingsplanen for bekjempelse av gyro», skriver miljøvernministeren i brevet til Lien.

I et oppstartingsmøte om fiskesperra i går slår prosjektleder, seksjonssjef Trond Haukebø ved naturforvaltningsavdelingen i Møre og Romsdal, fast at det ikke blir noen fiskesperre i år. Til det er planleggingen for omfattende, hevder han og mener det må omfattende utredninger til for å kartlegge konsekvensene av en fiskesperre i Driva.

Tross grunneiermotstanden ble det på møtet slått fast at det arbeides videre med å etablere fiskesperren og at stedsvalget er Snøvassmælan som tidligere er foreslått.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer