Ber Solheim stanse fiskesperre

Elveeierne i Sunndal ber miljøvernminister Erik Solheim droppe fiskesperre og rotenonbehandling i Driva for å utrydde gyroen.

Skepsisen til laksesperre og kjemisk behandling av Driva for å utrydde lakseparasitten Gyrodactulus salaris er stor blant grunneiere langs elva.

Talsmann for elveeierne, Hallvard G. Hagen, mener det er et gedigent eksperiment å gå løs på Driva nå.

– Dette er ikke realistisk å gjennomføre, sier Hagen, som hevder at han har full oppslutning fra elveeiere både i Oppdal og Sunndal i kampen mot laksesperre og rotenonbehandling.

Nå har grunneierne skrevet brev til miljøvernminister Erik Solheim, der de utrykker skepsis til å bruke 50 – 70 millioner kroner på tiltak som ikke har lykkes verken i Steinkjervassdraget eller Rauma.

Grunneierne ønsker en tenkepause i arbeidet med å gjenreise Driva som landets beste lakseelv, og lener seg til forskere som hevder at laksen vil arve naturlig motstand mot lakseparasitten.

Ordfører i Sunndal, Ståle Refstie som har bakgrunn som fiskeforsker ved Nofima, støtter grunneierne.
 – Som fagmann er jeg enig med elveeierlaget. Som ordfører mener jeg det vil være hasardiøst å forsere dette før elveeierlagets synspunkter blir nærmere utredet, sier Refstie til Adresseavisen.

Sunndal Jeger og Fiskerforening er i følge avisa splittet i spørsmålet om å gjennomføre tiltakene, mens Oppdal Jæger- og fiskarlag er mer åpen for tiltakene. 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments