Data hele natta

LAN-treff: 47 spillentusiaster dropper senga for å bruke tiden på dataspill i kulturhuset i helga. 

Oppdals første LAN arrangement er i full gang. 47 «spillegærne» unggutter har tatt med seg datamaskinene sine til allsalen i kulturhuset hvor en gruppe entusiaster har dratt igang LAN-helg. Blant initiativtakerne er Lar Kristian Strand (14) og Knut Horvli (15). De to begynte fredag med å rigge opp til innrykket av deltakere senere på ettermiddagen. Da klokka var seks lyste det fra flere titalls dataskjermer i allsalen. Flere av spillentusiastene nøyer seg ikke med en, men bruker to skjermer.

At det er den harde kjerne dataspillere som deltar, bekrefter kanskje det at flere har valgt å spille hele den første natta framfor å få seg litt søvn.

  – Jeg spilte fra vi startet i går ettermiddag og hele natta fram til klokka 13 i dag, forteller Lars Kristian Strand. Etter fem og en halv time i senga var han tilbake igjen og har tenkt å holde det gående til klokka 14 søndag da arrangementet avsluttes. 

Begge de to guttene sitter og spiller det populære skytespillet «Counter Strike», når OPP stikker innom kulturhuset. På spørsmål til Horvli hvor lenge han bruker å spille daglig når han ikke er på LAN-treff, sier han:

– Jeg spiller nok rundt fem timer.

Jon Olav Strand (16) har holdt seg hard og vært våken i et drøyt døgn når OPP avbryter ham litt mens han spiller «World Of Warcraft».

– Hvordan makter du å holde deg våken?

– Godt spørsmål. Jeg kjente det litt rundt firetida i natt og holdt på å duppe av. Men så kom jeg meg igjen. Jeg har vært ute noen småturer og fått litt luft, men du vet ikke hvilken tid på døgnet de er om du ikke følger med klokka.  Når du er på LAN så er du der for å spille og ikke for å sove, sier Strand. 

—————-

Debatten er stengt på grunn av flere usaklige innlegg.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments