Samlet til tidebønn

Pilegrimer og oppdalinger samlet seg til tidebønn i nye St. Mikaels kapell på Rise i Drivdalen torsdag.

Pilegrimer fra USA, Tyskland, Nederland og Danmark fant seg godt til rette i det nesten ferdige kapellet og sokneprest Arne Aspeland ønsket alle velkommen til ettermiddagsbønnen i kapellet som har 10-15 sitteplasser. 
– Pilegrimene gikk i dag fra Ryphusan til Smegarden og kom hit til kapellet nesten to timer før tidebønnen skulle starte. Vi måtte derfor hente opp noen av pilegrimene i bil til gudstjenesten, sier pilegrimsprest Hans-Jacob Dahl. 

Pilegrim Steinar Pettersen (53) fra Kiel i Tyskland har vært på vandring siden 5.mai. Drivdalskapellet er det minste han har vært innom så langt.
– Jeg tror nok dette er det minste kapellet jeg har besøkt i løpet av turen. Det er virkelig fint her, sier han. De andre pilegrimene får skyss ned til Smegarden, men Pettersen velger å gå resten av veien til fots.
– I løpet av turen har jeg fortsatt ikke benyttet meg av andre framkomstmidler enn beina mine. Slik skal det fortsette hele veien til Trondheim, sier han.

kirkeklokke.jpg

Også den nye kirkeklokka ble tatt i bruk. Jon Strand sto for innringingen, mens soknepresten dokumenterte det hele med fotokamera.  

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert