Avisene faller for Viken

Anmeldere begeistret over ny plate.

Søndag var det plateslipp og konsert i hjembygda. Nå kan oppdalingen Erlend Viken kose seg med strålende anmeldelser i en rekke norske aviser for debutplaten «Frie tøyler». Med seg har felespilleren gitarist Juhani Silvola og cellist Jonas Bleckmann, og avisene er begeistret.

I en plateanbefaling i Dagbladet skriver anmelder Fredrik Wandrup:

«Felespilleren Erlend Viken fra Oppdal debuterer med en feiende flott plate, som i likhet med mye god musikk er bortimot umulig å sjangerdefinere.».

Adressevisens Veronika Søum triller en femmer på terningen og kårer «Frie Tøyler» til «folkemusikkårets mest spennende album».

Trønderavisa gir også en femmer og karakteriserer bandet som en «krutt-trio».  

Sigbjørn Apeland i Dag og Tid  trekker frem bruken av el-gitar som spesielt spennende:  «Dei kraftfulle, friske stroka til strykarane kling godt saman med den lett vrengde el-gitaren».

Anmelder Kjetil Bjørgan i NRK P2 konkluderer i sin svært positive anmeldelse med at  «Erlend Viken trio har funnet et originalt uttrykk som skiller seg fra alle andre».

Viken er også med i Spelemann-nominerte Earlybird Stringband, har gitt ut duoplater med Aslak Brimi og samarbeider med blant annet Frikar Dance Company og nylig med Onkel P og de fjerne slektningene. Viken har tidligere vunnet både Spellemann og Folkelarmpris med sine ulike prosjekter, og vant i 2012 den prestisjetunge Intro-Folk konkurransen.

LES OM LANSERINGSKONSERTEN I KULTURHUSET I DAGENS OPP!

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments