Tom Cruise er tilbake i en ny Mission Impossible-film.
Tom Cruise er tilbake i en ny Mission Impossible-film.

Få en smakebit av sommerens actionpremierer:

Kinosommeren

Tom Cruise og Arnold Schwarzenegger skal hjelpe til, og den første norske katastrofefilmen kan kanskje føre bølger av folk inn i kinosalen.

Hollywood er full av oppfølgere, og de er det mange av i sommer. Tom Cruise er tilbake med fart og action i Mission Impossible – Rogue nation, mens kinogjengere allerede i helga kan få et gjensyn med Arnold «Terminator» Schwarzenegger.

Det kan gi ny besøksrekord for Oppdal kino som er 400 bak skjemaet til rekordåret 2009.

Her kan du se en smakebit fra de to filmene.

Her kan du også se en smakebit fra den nye norske katastrofefilmen Bølgen, som kan få ekstra publisitet om fjellet Mannen i Romsdalen begynner å slenge rundt seg med steiner.

For «Bølgen» hander om et gedigent steinskred i Geirangerfjorden der geologen (Kristoffer Joner) har ti minutter på seg før en gigantisk flodbølge knuser Geiranger. Det blir en kamp mot klokka før de kraftigste naturkreftene Norge har sett treffer land.

Filmen er den første katastrofefilmen som er laget i Skandinavia. Filmen er basert på det faktum at fjellpartiet Åkneset, som ligger midt i Geirangerfjorden, en dag vil rase ut og skape en kraftig flodbølge på over 80 meter som vil knuse alt på sin vei før den treffer land i Geiranger. På folkemunne kalles fjellet «Dødsfjellet» – fjellpartiet har nemlig en over 700 meter lang og stadig voksende sprekkdannelse som utvider seg med 10 til 15 centimeter i året.

Norges første katastrofefilm åpner Den norske filmfestivalen i Haugesund 16. august, og er regissert av Roar Uthaug som sto bak Fritt Vilt.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer