HØRTE HARKET VAR TAUS: – Noen sa til oss at Morten Harket ikke sa et ord under hele konserten i fjor, vi skjønner ikke at det går an! Sa vokalist Kjetil Holmstad-Solberg fra scenen lørdag kveld. Bandet ble tatt varmt imot.
HØRTE HARKET VAR TAUS: – Noen sa til oss at Morten Harket ikke sa et ord under hele konserten i fjor, vi skjønner ikke at det går an! Sa vokalist Kjetil Holmstad-Solberg fra scenen lørdag kveld. Bandet ble tatt varmt imot.Bilde 1 av 19
MULTIMUSIKERE: Tangenter og strenger? Eller blåseinstrumenter? Alt går. Håkon og Halvard Rundberg nærmest fotografen, og Hogne Rundberg bak.
Tangenter og strenger? Eller blåseinstrumenter? Alt går. Håkon og Halvard Rundberg nærmest fotografen, og Hogne Rundberg bak fra Nerskogskonserten i fjor.Bilde 2 av 19
MANGE BASSISTER: Fire menn kan godt spille på én bass. Her får bassist Hogne Rundberg hjelpende hender.
MANGE BASSISTER: Fire menn kan godt spille på én bass. Her får bassist Hogne Rundberg hjelpende hender.Bilde 3 av 19
1800 i 2015: Det kan bli trangt på Grovasetra når CC Cowboys kommer lørdag.
1800 i 2015: Det kan bli trangt på Grovasetra når CC Cowboys kommer lørdag.Bilde 4 av 19
TRAFF PUBLIKUM: Violet Road var innertier for nerskogspublikummet.
TRAFF PUBLIKUM: Violet Road var innertier for nerskogspublikummet.Bilde 5 av 19
ØNSKELÅT: Iris Enoksen Eide bad innstendig om en låt fra bandet. De kvitterte med å be konsertgjengerne gi Iris en klem.
ØNSKELÅT: Iris Enoksen Eide bad innstendig om en låt fra bandet. De kvitterte med å be konsertgjengerne gi Iris en klem.Bilde 6 av 19
SPILTE FLETTA AV SITT PUBLIKUM: Halvard Rundberg hadde med seg en lang rekke strengeinstrumenter- og litt messing.
SPILTE FLETTA AV SITT PUBLIKUM: Halvard Rundberg hadde med seg en lang rekke strengeinstrumenter- og litt messing.Bilde 7 av 19
EN AV GUTTA: Vokalist Kjetil Holmstad-Solberg (fra Andøya) i midten gjorde en solid jobb under Nerskogenkonserten, flankert av brødrene Halvard, Hogne, Håkon og Herman.
EN AV GUTTA: Vokalist Kjetil Holmstad-Solberg (fra Andøya) i midten gjorde en solid jobb under Nerskogenkonserten, flankert av brødrene Halvard, Hogne, Håkon og Herman.Bilde 8 av 19
SJEKK INSTRUMENTENE: Også bassist Hogne tok fram den blanke messingen. Søskenflokken har alle bakgrunn fra korpsmusikken, og det har også vokalist Kjetil Holmstad-Solberg .
SJEKK INSTRUMENTENE: Også bassist Hogne tok fram den blanke messingen. Søskenflokken har alle bakgrunn fra korpsmusikken, og det har også vokalist Kjetil Holmstad-Solberg .Bilde 9 av 19
TØFT: Håkon Rundberg på saksofon.
TØFT: Håkon Rundberg på saksofon.Bilde 10 av 19
GITARSOLO: Violet Road lagde sin egen musikalske revolusjon på Grovasetra.
GITARSOLO: Violet Road lagde sin egen musikalske revolusjon på Grovasetra.Bilde 11 av 19
ABLEGØYER: Kjetil Holmstad-Solberg og Hogne Rundberg.
ABLEGØYER: Kjetil Holmstad-Solberg og Hogne Rundberg.Bilde 12 av 19
– For en spilleglede! For en musikk! Deter sjelden å se noe så gjennomført bra. Dette var fantastisk.
– For en spilleglede! For en musikk! Deter sjelden å se noe så gjennomført bra. Dette var fantastisk.Bilde 13 av 19
GODT FORNØYD: Ulf Danielsen (Trondheim) Siri Forseth(Malvik) Anita Welseth (Malvik) Ruth Folvik (Trondheim) og Hans Jørgen Helgesen( Malvik) var helt i skyene etter konserten.
GODT FORNØYD: Ulf Danielsen (Trondheim) Siri Forseth(Malvik) Anita Welseth (Malvik) Ruth Folvik (Trondheim) og Hans Jørgen Helgesen( Malvik) var helt i skyene etter konserten.Bilde 14 av 19
SELFIE: Også en selfie med publikum i ryggen må til, etter en slik opplevelse.
SELFIE: Også en selfie med publikum i ryggen må til, etter en slik opplevelse.Bilde 15 av 19
violet18
Bilde 16 av 19
NOE NEDBØR: Regnet la ingen demper på stemningen på Nerskogen.
NOE NEDBØR: Regnet la ingen demper på stemningen på Nerskogen.Bilde 17 av 19
SAMSPILTE: De fem i Violet Road spiller tett og ikke mange toner går feil ut i nerskogsnatta.
SAMSPILTE: De fem i Violet Road spiller tett og ikke mange toner går feil ut i nerskogsnatta.Bilde 18 av 19
FANTASTISK KONSERT: Det skal gå gjetord om denne konserten i Rennebu i mange år.
FANTASTISK KONSERT: Det skal gå gjetord om denne konserten i Rennebu i mange år.Bilde 19 av 19

SE VIDEO: Superkonserten på Nerskogen:

Nerskogskonserten

Fem karer fra Troms inntok scenen på Nerskogen. Det tok helt av.

1650 mennesker var inne på gresset på Grovasetra lørdag kveld. Forhåndssalget nådde 1100 før billettsalget stengte, og flere hundre kjøpte billett ved inngangen. Stemningen var god allerede før konserten, og bedre skulle den bli.

Den forrige plata til Violet Road kom for halvannet år siden, og siden har de turnert kraftig. Flere av låtene er kjente nå, som «Can you hear the morning singing», «Face of the moon» og «Jericho». Det er likevel ikke alt publikum kjenner. Det som disse gutta likevel gjør, er at de suger tilhørerne inn i et musikalsk univers der dyktighet, spilleglede og sjarm råder. Flere av musikerne på scenen behersker mange instrumenter, og i tillegg synger de alle sammen, så vakkert flerstemt og samstemt at folk måtte ta til tårene flere ganger.

Neste plate kommer i februar neste år, og de presenterte låter fra det nye materialet i løpet av kvelden.

Som ble tatt varmt i mot.

– Det var fantastisk å få lov å komme hit, og bli tatt i mot på denne måten. Skulle det være mulig å kunne tenke seg at vi skal få lov til å komme igjen en annen gang, til Nerskogen? Spurte Halvard Rundberg fra scenen.

Han ble møtt med et unisont «Jaaaaa» fra publikum, som for lengst har trykket bandet til sitt bryst.

– Dette er den beste konserten vi har hatt i hele år, jeg holder på å dø av dere i publikum som er så bra, og så i tillegg står jeg her og ser på fjellene og solnedgangen, det er helt utrolig vakkert, sa bror og bassist Hogne.

Skal bassisten stå i midten? Svaret på det får du i videoen under:

Hogne var forøvrig årsaken til at de helt mot tampen av konserten dro fram en Beatles-låt, musikk brødrene har vokst opp med. Og da «Twist and Shout» ljomet over publikum, nådde konserten enda nye høyder, før de tok det hele ned med en firstemt akustisk versjon av  «Å eg veit meg eit land».

Da hadde Violet Road vært gjennom en parade av flotte låter, og utstrålt varme, humor og spille-entusiasme få kan gjøre dem etter. Lillebror Herman fra bak trommene hadde tatt folk med storm og trommestikker- de stikkene raste over scenekanten i et forrykende tempo, forøvrig; og humoristiske sleivspark hadde avløst musikalsk fyrverkeri. Henning fikk forøvrig sin egen sang; «Lillebrors vise» av Prøysen, sunget av de andre brødrene. «Det kan bare Lillebror» sang de, og etter hva OPP hører er det ganske mye lillebror Herman kan skrive på merittlista, han er også multimusiker og i tillegg komponist. Men den som stikker seg minst fram på scenen.

Violet Road og Åge Aleksandersen har sammen gitt ut låta Last Days in India, og da den kom, fikk publikum beskjed om å synge med så høyt at Åge kunne høre det. Og hørte han det ikke, er det ikke allsangen det stod på.

Folkene bak Nerskogskonserten kan klappe seg på brystet og være lykkelige for at de valgte rett band til rett tid til Grovasetra. Etter denne konserten er det nok mange som vil ha mer musikk fra Nerskogen. Men så spørs det da, om det er mulig å finne noen som kan toppe denne opplevelsen?

Kanskje må man rett og slett bare hente inn Violet Road neste år også?

Se bandets egen takkevideo under:

Tusen takk Nerskogen! Vi sitter her og mimrer etter en en av de absolutt råeste konsertopplevelsene vi har hatt. Vi blei så gira at vi rett og slett måtte filme dere! Publikum = terningkast 12!

Posted by Violet Road on Sunday, 30 August 2015

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments