NSB kan teste ut sine nye togsett på Trønderbanen i påvente av elektrifisering, mener fylkesvaraordfører Arne Braut (Sp), som ber fylkesrådmannen forhandle med NSB. På den måten kan Oppdal få flere sårt tiltrengte avganger, mener han.
Rundt 100 martnasgjester benyttet seg av strikketoget i fjor. Til sommeren blir det show på stasjonsområdet.

Garndilla på Skifer Hotel:

Strikketog

125 damer strikke-entusiaster kom med strikketog til Oppdal fredag kveld

125 damer meldte seg på da Rennebumartnan, Husfliden og NSB satte opp et strikketog til Oppdal. Fredag kveld ankom 100 damer fra Oslo og 25 fra Steinkjer og Trondheim .
– De kommer i de to vognene der, sier konduktøren og peker bakover når OPP spør i hvilken vogn «strikkedamene» befinner seg. Like etter kommer det trillekofferter og glade damer i en jevn strøm ut av toget fra Oslo.  Damene venter litt på etternølerne på perrongen før følget begynner å gå mot Skifer Hotel.

– Vi har hatt en veldig hyggelig tur for det var med to kjempeflinke guider fra Oppdal på toget, sier Mona Gudem Kristiansen. Hun står utenfor toget sammen med Anita Støtvig Haugstad. OPP stanser de to damene i det hovedfølget begir seg fra stasjonsområdet og mot Skifer hotell hvor de skal bo til søndag.

Mona og Anita, som begge har reist fra Larvik forteller til OPP at de ikke var vanskelig å be da tilbudet om strikketog til Oppdal dukket opp. For selvsagt er det Rennebumartnan som lokker de to, som forteller til OPP at de har hørt at den skal være noe for seg selv.

Like bortenfor de to Larvik-damene stiger Sonja Skorheim og Brit Rønning av toget, begge i røde strikkevester som er spesialdesignet for anledningen. De to arbeider ved Husfliden i Oppdal og har blitt hyret inn av arrangøren til å ledsage de 100 strikkeglade damene fra hovedstaden og til Oppdal. At nettopp oppdalsdamene har fått oppdraget, tror Skorheim har sammenheng med at Husfliden i Oppdal har gjort seg bemerket når det gjelder strikking. Lørdag drar damene med buss til Berkåk og Rennebumartnan.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer