Løvnes Lauritzen

- Vi får mye ros og mange er lei seg for at butikken forsvinner, sier Ingrid Lauritzen i kassa. Villy Løvnes sikret seg en Radionette fra 50-tallet til samlingen sin på siste åpningsdag. Foto: Per Ole Aalberg

Nyauna

Det ar mange som tok turen innom Ny Auna på den siste åpningsdagen. Foto: Morgan Frelsøy

Bro og Brodal

Andrew Tøsse Bro og Aud Brodal fra Meisingset har handlet mye ved Ny-Auna. Foto: Per Ole Aalberg

Astrid Strand

Astrid Strand fra Innset har vært fast kunde siden bruktbutikken åpnet i 2009. Foto: Per Ole Aalberg

Eide

- Trist at butikken legges ned, synes Terje Eid. Selv trofast kunde og etter eget sigende «oppdaling light». Foto: Per Ole Aalberg

Løvnes Lauritzen

- Vi får mye ros og mange er lei seg for at butikken forsvinner, sier Ingrid Lauritzen i kassa. Villy Løvnes sikret seg en Radionette fra 50-tallet til samlingen sin på siste åpningsdag. Foto: Per Ole Aalberg

Vemodig avslutning på Ny-Auna:

– En trist dag

Det strømmet på med sympatierklæringer på siste åpningsdag for bruktbutikken Ny-Auna.

– Det har vært mye folk innom i dag, vi har fått mye ros. Så er folk lei seg for at butikken legges ned, sier Ingrid Lauritzen som står bak kassa ved Ny-Auna.

Lørdag var det aller siste åpningsdag for bruktbutikken som har tilbudt tiltaksplasser for folk med sammensatte utfordringer, og som trenger ekstra tid på å komme ut i arbeidslivet.

Butikken åpnet i 2009 og har vært drevet av Vekst Oppdal. Nav omdisponerer 1,8 millioner kroner til andre kommuner og vil dessuten bruke mindre ressurser på denne typen tiltaksplasser. Flere skal raskere ut i arbeid.

–  Nå vil Nav at det skal ta tre måneder å komme ut i arbeid. Da er det ikke plass til slike tiltak som dette, forklarer Lauritzen til en av kundene.

Lørdag gikk alle varer til halv pris for å tømme mest mulig. Onsdag var siste ordinære arbeidsdag for alle som har vært knyttet til Ny-Auna.

LES OGSÅ: Gravøl for Ny-Auna

Mange av de faste kundene sørget for å legge turen innom på lørdag i forbindelse med opphørssalget. Eller gravølet som de ansatte kaller det selv.

Fra dørene åpnet klokka 11.00 var det fullt og pågangen holdt seg godt utover dagen. Det vanket vafler og kaffe til alle, og nedleggelsen var på alles lepper.

– Det er veldig dumt at det blir stengt, dette er en viktig plass for de som er her, sier hytteoppdaling Villy Løvnes fra Agdenes. Radio-entusiasten har akkurat sikret seg en Radionette fra 1950-tallet og er meget fornøyd med akkurat det.

– Jeg har vært innom her flere ganger, og har blant annet funnet en sjelden Blaupunkt-radio, sier Løvnes. Han har i alt 250 radioer i samlingen, den eldste fra 1937.

– Så gir de veldig god service her. Jeg synes det som skjer er synd, sier han.

Han er ikke den eneste hytteoppdalingen som er innom denne dagen.

– Jeg er mye i Oppdal og har stadig kjøpt med meg ting herfra, men akkurat i dag fant jeg ikke noe, sier Terje Eid fra Trondheim. Han liker heller ikke at butikken forsvinner.

– Tjener de på å legge ned ? spør Aud Bordal fra Meisingset. Hun er ofte innom og finner stadig ting hun kan ta med hjem eller til hytta på Breesgård.

– I dag ble det en flott stol og en 1970-tallsgardin. Det er skikkelig retro og skal brukes hjemme, forteller hun.

Astrid Strand fra Innset har vært trofast kunde siden 2009.

– Jeg har handlet her siden starten, og det er sjelden jeg ikke kjøper noe. Hver gang jeg er i Oppdal må jeg hit en tur, forteller Strand til OPP. På siste åpningsdag sikret hun seg flere ting, blant annet ei oterfjøl.

– Jeg har vært på utkikk etter en slik lenge. Det er ikke så lett å få tak i en som er helt i stand. Denne var det, sier hun, og legger til:

– Det er alltid koselig å komme innom her, og jeg kommer til å savne Ny-Auna. Jeg er lei meg for at den legges ned, sier Strand.

Nå er dørene stengt for godt. Verken Nav, Vekst Oppdal eller kommunen har ressurser til å opprettholde bruktbutikken. Alle som har vært knyttet til Ny-Auna får tilbud om nye tiltaksplasser.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert