Hilde Halseth og danseren Silje Storø skal begge være med søndag.

Hilde Halseth og danseren Silje Storø skal begge være med søndag.

Arrangerte egen konsert:

Vidt tonespenn under kirketaket

Med god drahjelp fra musikerne, leverte Hilde Halseth en solid og variert konsert i kirka fredag kveld der publikum fikk høre et bredt låtutvalg i ulike sjangere.

Hilde Halseth er sangfuglen som enten holder seg i skyggen, eller drar på med full pakke og egen konsert med band når hun skal opptre.

Det at fredagskvelden var en senhøstkveld, like før vi går inn i advent, gjorde det trolig ikke så lett å sette sammen et repertoar. Kanskje særlig for en artist som foreløpig ikke har så mange egne låter og derfor må «låne» fra andre. Men la det være sagt med en gang; Hilde bør fortsette å skrive selv. For ballader kan hun. Et av kveldens sterkeste nummer var nemlig Hildes egen, «I´m tired».

Hun er ikke redd for gjøre tingene på sin egen måte. Det er nemlig svært sjelden å oppleve en popartist ha med didgeridoo som en del av kompet. Ingolv Dørum har imidlertid vært med Hilde på scenen tidligere. Nærmere bestemt da hun i 2010 feiret sin 40-årsdag med konsert i Oppdal kulturhus. Fredag stilte han med sine særegne australske instrumenter også i kirka og bidro til å skape et spennende klangbilde.

Selv om Hilde uttalte at det er ganske skummelt å arrangere konsert, fikk publikum oppleve en trygg artist som som ikke rendyrker én bestem sjanger. For på repertoaret var hun innom både, pop, gospel, jazz , ballader og litt til. Alt med godt støtte fra musikerne, Thomas Torstrup (tangenter), Gaute Kalseth-Iversen (gitarer), Sverre Stenløkk (bass, saxofon) og Gjermund Strand (perkusjon). På toppen av det hele hadde Hilde fått med seg Silje Storø, som allerede fra starten tilførte kvelden en ekstra dimensjon med sin dans.

Hilde Halseth, band_MF

– Litt jazz må me ha, kom det på stavangersk fra Torstrup da Hilde introduserte «Cheek to cheek». Sammen gjorde de to denne gode gamle jazzklassikeren på en leken og humørfylt måte. Vi hadde tålt mer av samme sort.

– Dette er ikke en julekonsert, men vi nærmer oss jul så vi må vel ha med noe, kom det fra Hilde før bandet spilte opp til Disney-klassikeren, «When you wish upon a star». Deretter fulgte «Deeper Well», arrangert på en særegen måte med trommer og klangrik gitar og Dørums urinstrument i bunnen av det hele.

Et artig intermesso av et julepotpurri fulgte fra musikerne før publikum fikk oppleve noe vi neppe tror har blitt framført i kirka på Vang før. Eller er det noen som kjenner til at det har vært jodlet der inne tidligere? Hildes jodling var imidlertid et spontant pek til en av sønnene hennes som ved en anledning snikfilmet moren da hun jodlet hjemme og deretter la ut en videosnutt på Facebook.

Etterfølgende «Autumn leaves» ble framført med et arrangement liggende tett opp mot jazzpreg. Elegant gitarakkompagnement og et par hakk opp med klangspaken fra lydmann, Olav Hoel gjorde klassikeren spesiell og vakker.

Deretter fulgte Hildes egen ballade, «Forgive me» før hun framførte to norskspråklige låter av Kari Bremnes. Den første, «Grågåsa», var imidlertid langt fra så vellykket som «Mitt hjerte hamrer».

Etter tidligere omtalte, «I´m tired», gjorde Hilde det som trolig var en av kveldens fineste låter da hun framførte Ola Bremnes´, «Har du fyr».

At gospel passer i ei kirke, er velkjent. Det bekreftet også publikumsresponsen da Hilde med lett løssluppen vokalhjelp fra bandet, framførte «Let the church roll on».

Hilde avsluttet kvelden med «Et lite barn som kommer». Dåpssalmen av Kari Bremnes egnet seg utmerket både med tanke på rommet vi befant oss i og det at jula står for døra. Vi fikk definitivt en flott start på første helga i advent da Hilde spanderte et ekstranummer og rundet av med den svenske versjonen av «Oh come all ye faithful».

PS. Gikk du glipp av konserten spiller Hilde og bandet i Innset kirke, lørdag klokka 16.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert