Vigdis Lauritzen Thun og Ola Røtvei, her på Elgtjønna, har vært med på flere aktiviteter i Friluftslivets år i Oppdal.

Vigdis Lauritzen Thun og Ola Røtvei, her på Elgtjønna, har vært med på flere aktiviteter i Friluftslivets år i Oppdal. Foto: Morgan Frelsøy

Årets friluftslivskommune i Norge kåres i Oppdal:

Det blir ikke hjemmeseier

Kun tre kommuner står igjen i finalen i kåringen av «Årets friluftslivskommune 2015»: Evenes, Lier og Stavanger.

Hvem av de tre som vinner, og hvem som blir nr. to og tre, avsløres 1. desember når Årets friluftslivsår oppsummeres i en stor konferanse i Oppdal.

Oppdal var en av de 56 kommunene som hadde meldt seg på i konkurransen om tittelen «Årets friluftslivskommune 2015». Men arrangørkommunen nådde ikke opp.

– Juryen har hatt en krevende oppgave med mange sterke kandidater. Vi har gått gjennom et omfattende materiale og sett at det er gjort et imponerende friluftslivsarbeid rundt om i mange kommuner i Friluftslivets år. Det har derfor vært vanskelig å velge mellom mange gode kandidater, men juryen har kommet fram til tre verdige finalister, sier Dag Kaas, styreleder i Norsk Friluftsliv og leder av juryen.

Vinneren kåres 1. desember

Nå står kun de tre toppkandidatene Evenes kommune, Lier kommune og Stavanger kommune igjen i finalen. Hvilken av de tre kommunene som tar første, andre og tredjeplass, offentliggjøres først under prisutdelingen 1. desember på avslutnings-/oppfølgingskonferansen for Friluftslivets år på Oppdal 1. og 2. desember. Det er direktør i Miljødirektoratet Ellen Hambro som vil stå for selve prisutdelingen.

– Disse tre kommunene har vært ekstra aktive i forbindelse med Friluftslivets år 2015. De har en bevisst satsing på friluftsliv, som helt tydelig preger måten kommunene tenker på. Dette ser vi både gjennom plandokumenter, egne tiltak og samarbeid med friluftslivsorganisasjonene. De har blant annet fulgt opp kravene som ligger i vedtaket om å være en Friluftslivets år kommune på en god måte, sier Kaas.

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert