De er ingen ting å si på utsikten fra alpinanlegget på Nerskogen.

Hemmelighetsfull skiheiseier til OPP:

Nerskogen skisenter for salg

Mens Vangslia åpner til helga er det foreløpig uvisst hvordan det blir med driften av Nerskogen Skisenter denne vinteren.

Siden det ble kjent via OPP at Nerskogen Skisenter er for salg, har det så langt ikke kommet nye eiere av alpinanlegget. Nå annonseres det for salg på finn.no.

– I en alder av 71 år ønsker jeg å gi meg. Det er på tide å få tatt seg en helgefri eller påskefri. Det har jeg ikke hatt på 15 år vintersesongen, uttalte heisgründer Thorleif Kristiansen til OPP i mai, kort tid etter at han og de øvrige eierne besluttet å legge Nerskogen Skisenter ut for salg

17. november annonserte eierne igjen selskapet for salg; denne gang på på finn.no. Kristiansen ønsker imidlertid ikke å si noe til OPP om hvordan responsen har vært på det nye salgsframstøtet.

– Det ønsker jeg ikke å kommentere nå, sier en ordknapp Kristiansen til OPP.

I motsetning til alpinanleggene i Oppdal, som produserer kunstsnø, er Nerskogen Skisenter avhengig av at det kommer snø fra oven. Dette er da også noe av forklaringen på hvorfor eierne har brukt å vente med sesongåpningen til romjula.

Det har gått 15 år siden Nerskogen Skisenter åpnet. Alpinanlegget har i dag tre skitrekk. Det korteste, en barneheis som er 200 meter lang. Det lengste, et T-kroktrekk som er 1470 meter langt og går opp til drøyt 1100 meter. Parallelt med denne går en 1000 meter lang Poma-heis. Eierne oppgraderte nedfartene før fjorårssesongen og bygget le-voller for å hindre snøen fra å drive bort.

I 2014 falt omsetningen med over en million til under en halv million.

Selv om fjorårstallene endte på oppunder 350 000 kroner minus i driftsresultat før skatt, sitter Nerskogen Skisenter på en god del verdier. Blant annet fem bygg tilknyttet driften:
– Kafébygget
– Heishus/skiutleie
– Verksted med tilhørende serviceanlegg
– «Bekkstuggu», utleiehytte med 15 soveplasser
– «Toppstuggu», varmehytte

Skisenteret har i tillegg godkjent plass for campingvogn/caravan, inkludert tømmeplass.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer