IMG_4691

Ny aktør gjenåpner på Ny-Auna i Oppdal:

Bruktbutikken gjenåpner

Disse skal fylle lokalene på Ny-Auna med bruktbutikk igjen!

Mange har savnet bruktbutikken i sentrum av Oppdal etter at den stengte i fjor høst. Nå skal den gjenåpnes av et korps med frivillige i regi av Det norske misjonsselskap.

Jostein Landrø, mest kjent i Oppdal som mangeårig sjef på leirstedet Mjuklia på Berkåk, forteller at da bruktbutikken på Ny-Auna ble lagt ned i fjor høst, tok Hildur Vognild med seg oppslaget i OPP til Mjuklia på seniorleir.

– Da var det gjort, sier Jostein Landrø, som nå sitter i styret for den nye butikken.

Landssekretæren sjekket lokalene allerede 30.mai i fjor, og 28. januar ble planene endelig spikret av organisasjonen.

Dermed kan Ny-Auna bli den 50. bruktbutikken i regi av Det Norske Misjonsselskap. Akkurat nå ligger den an til å bli nummer 49, men Landrø forteller at det er en på trappene i Drammen.

I Trøndelag er det butikker i Namsos, Levanger og Trondheim, og butikken i Oppdal skal spikres over samme lest.

Tre dager i uka skal frivillige drive butikken, og oppstart er beregnet til starten av august slik at studenter og skoleelever kan finne ting de trenger her til skolestarten.

De nye eierne ser for seg en butikk med atmosfære og stemning, dit folk kan komme både for å finne det de trenger, men også for å kunne ta seg en kopp kaffe og en prat.

Ingrid Lauritzen, som også jobbet på Ny-Auna tidligere, lokker med at uteområdet innenfor skigarden ved Ny-Auna er av det beste i byen, og spesielt etter at E6 ble flyttet.

– Vi er veldig glade for alt vi får av hjelp, og da må folk gjerne melde seg til oss, sier Landrø. Han estimerer at de trenger 45 personer til å drive butikken. Da regner man med at også en del rennbygg melder seg, sier han.

– Vi setter vår lit til rennbyggen, sier Vognild.

Ingrid Lauritzen har allerede røpet overfor en del faste kunder at det blir oppstart igjen, og hun har fått både klemmer og løfter om godt besøk.

En av fordelene med å starte opp igjen tilbudet, er at det var godt etablert. Folk pleide å kjøre innom Ny-Auna med ting de skulle kvitte seg med, på vei til Miljøstasjonen. Så kunne folkene på butikken selv plukke ut ting de ville selge.

– Nå i starten har Odd Tjemsland lovet oss å være behjelpelig med å hente ting, han har bil og henger, sier Landrø som lover at dette skal bli en møteplass.

Vennligst Logg inn for å kommentere