Denne hytta i Stenan hyttefelt ble solgt for 13,1 millioner kroner til oppdrettsgründer Helge Gåsø i 2016. Det er prisrekord for hytter i Oppdal.
Denne hytta i Stenan hyttefelt ble solgt for 13,1 millioner kroner til oppdrettsgründer Helge Gåsø i 2016. Det er prisrekord for hytter i Oppdal.

Banksjef solgte prakthytte:

Solgt til rekordpris

Denne hytta på Stenan vest for Oppdal sentrum har etter det OPP erfarer satt en solid ny prisrekord på fritidseiendommer i fjellbygda.

Oppdrettsgründer Helge Gåsø fra Frøya har kjøpt hytta til direktøren i den Danske Bank, Thomas Borgen på Stenan ved Vangslia, for det som trolig er rekordpris.

Fritidseiendommen hadde etter det OPP erfarer en prisantydning på rundt 13 millioner kroner, og ble nylig solgt i det prisleiet.

Den forrige rekorden var på 10,5 millioner kroner som oppdaling, tidligere landslagsalpinist og nå partyfikser Odd Sørli betalte for Røkke-arkitekt Finn Sandmæls egentegnede laftehytte i Stølen i 2009. Den eiendommen gikk for halvparten av prisantydningen.

– Jeg kan bekrefte at jeg har kjøpt hytta til Borgen, sier Helge Gåsø til OPP. Han har hatt tilgang til hytte i Oppdal siden 1996, og i 2001 bygde han sin egen fritidsbolig i Vangslia, der han tilbringer årets påske sammen med familien.

Fritidseiendommen han nå har kjøpt av direktøren i Danske Bank, Thomas Borgen, er ikke mer enn et steinkast unna på andre siden av elva Skjørdøla.

– Vi er godt kjent i Vangslia og har siktet oss inn etter en større hytte en stund. Beliggenheten er meget bra, sier Gåsø til OPP. Fritidseiendommen kommer han til å overta i den nærmeste fremtid.

Hyttesalget er formidlet av eiendomsmegler Sindre H. Mathisen hos Nylander i Trondheim. Han ønsker imidlertid ikke å kommentere salget som ennå ikke er registrert hos Statens kartverk.

– Det jeg kan si er at prospektet ikke ble offentliggjort, og eiendommen ble derfor solgt utenfor markedet, sier Mathisen til OPP.

Heller ikke Gåsø vil si hva han har gitt for eiendommen som består av hytte, anneks og garasje, som det ble søkt om å sette opp i 2007. Totalt bruksareal er på 248 kvadratmeter, og bygget er oppført i laft og ligger øverst i hyttefeltet Stenan med utsikt sørover mot Drivdalen.

– Jeg ønsker ikke å bekrefte kjøpsprisen nå, sier Gåsø, som i 2014 stod oppført med en formue på 90 millioner kroner.

Gåsø er største aksjonær og styreleder i oppdrettsselskapet Norway Royal Salmon (NRS) som i 2014 omsatte for nærmere 2,6 milliarder kroner.

LES OM DE RÅESTE HYTTENE I BYGDA I DAGENS OPP!

Vennligst Logg inn for å kommentere