Kristian Torve fra Oppdal.

Kristian Torve fra Oppdal.

Kristian Torve skal slåss om stortingsplass:

– Har ikke vært noen drøm

Kristian Torve (23) kan bli stortingspolitiker fra neste høst av.

Det er en enstemmig nominasjonskomité i Sør-Trøndelag AUF som har innstilt Torve som ungdomskandidat ved valget neste høst.

– Han som var ungdomskandidat sist takket nei, og da sa jeg ja til å stille. Dette har jeg lyst til å hive meg ut på, sier Torve til Radio E6.

– Det har ikke vært noen drøm å komme på Stortinget. Jeg har heller ikke hatt noe mål om å bli politiker. Men når jeg får muligheten til å representere Sør-Trøndelag på Stortinget må en slå til på det, sier Torve som i såfall blir kampkandidat for Ap.

– Det er ikke sikkert jeg kommer inn, det avhenger av valgresultatet, sier Torve nøkternt.

I dag har Ap fire av de ni distriktsrepresentantene på Stortinget, og må ta et to-tre prosentpoengs hopp opp fra 36,7 prosent ved siste valg for å få inn fem representanter. Sp og Frp tok de to siste mandatene under valget i 2013.

I dag sitter oppdalingen i opplæringskomiteen i fylkestinget, og han har sittet i fylkesstyret i AUF i Sør-Trøndelag i fire år. Der har han vært skole- og arbeidsleder, økonomiansvarlig, organisatorisk nestleder og fungerende leder i fylkeslaget.

For Torve er den viktigste saken at ungdom har en jobb og skole å gå til, men som oppdaling er han også opptatt av den nye kommunereformen. Han tror det er fornuftig at Oppdal og Rennebu slår seg sammen, gjerne med Kvikne i tillegg.

 

– Det kan gi et regionsenter helt sør i Trøndelag. Jeg tror det er kjempeviktig å forene krefter og få en motkraft til byen og andre storkommuner som slår seg sammen i fylket, mener Torve om en sammenslåing av Oppdal og Rennebu som kommunene inngikk en intensjonsavtale om onsdag.

– Jeg tror det blir en bra løsning, sier Torve.

 

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert