Knut Sneve (t.h) er innstilt som nytt styremedlem i Oppdal kulturhus etter Tor Snøve som trekker seg fra vervet. Her er Sneve og Trond Hegdal i samspill under OPP-revyen
Knut Sneve (t.h) er innstilt som nytt styremedlem i Oppdal kulturhus etter Tor Snøve som trekker seg fra vervet. Her er Sneve og Trond Hegdal i samspill under OPP-revyen

Kulturhusstyret: Sneve kommer – Snøve går

Nå blir det nye takter

Ny utskifting i kulturhusstyret en uke etter nyvalg.

– Tor Snøve trekker seg som styremedlem i kulturhusforetaket og vi må velge ny, åpnet ordfører og partifelle Kirsti Welander (Ap) i en ekstra innsatt sak på tampen av torsdagens formannskapsmøte.

Tidligere styreleder i kulturhusforetaket, Tor Snøve varslet i forrige kommunestyremøte at han ikke var interessert i å fortsette i kulturhusstyret dersom han ble kastet som leder.

Til tross for at Snøve la seg helt flat etter en uryddig nominasjonsprosess i formannskapet, der han foreslo å erstatte nestleder Gerd Mette Drabløs med Rennebus varaordfører, Marit Bjerkås, valgte kommunestyreflertallet i stedet å erstatte Snøve med tidligere nestleder Gerd Mette Drabløs (V).

Welander fortalte at hun hadde forsøkt å få videreføre Snøves tanke om å få inn en representant fra Rennebu i styret.

– Jeg har snakket med et par kandidater, men begge takket nei, sa Welander, som ikke hadde forslag på etterfølger.

Trygve Sande (V) hadde imidlertid flere forslag på blokka. Først forøkte han å åpne for en vedtektsendring slik at Oppdal kulturråd kunne få inn et fast medlem.

– Kulturrådet blir likevel ikke lagt ned og trenger en tydelig rolle, sa Sande, som ble nedstemt.

– Vi må huske at kulturhuset er et kommunalt foretak og det er mange ulike grupper som ønsker å være representert i styret. Åpner vi for det kan ikke kommunestyret sette sammen styret ut fra den kompetansen som trengs, advarte ordføreren.

Trygve Sande mente at styret er i ferd med å bli politikertungt, og foreslo Knut Sneve til å etterfølge Tor Snøve. Sneve er en profilert og aktiv folkemusiker i Oppdal, blant annet kjent fra gruppa Nordafjells, Sol i Skuggeskog

– Han er en allsidig kulturarbeider og ivrig bruker av kulturhuset, sa Sande. Olav Martin Mellemsæter (H) foreslo partifelle og tidligere leder av museumsstyret, Erik Skjøtskift.

Noen mente Sneve var Venstrepolitiker, men dette ble avvist av forslagsstilleren.

– At foreldrene er Venstrepolitkere betyr ikke at han er det. Han er ikke politisk aktiv, sa Sande

Knut Sneve ble innstilt som nytt styremedlem med fire mot tre stemmer. Kommunestyret behandler formannskapets innstilling i neste møte.

Vennligst Logg inn for å kommentere