FUNKY! : Jarle Bernhoft og gitarist Hedvig Mollestad Thomassen i tett samspill på Grovasetra.
FUNKY! : Jarle Bernhoft og gitarist Hedvig Mollestad Thomassen i tett samspill på Grovasetra.Bilde 1 av 12
1
Bilde 2 av 12
LITT REGN: Publikum hadde kledd seg godt foran konserten.
LITT REGN: Publikum hadde kledd seg godt foran konserten.Bilde 3 av 12
3
Bilde 4 av 12
1100 mann: Med arrangører, stab og vakter ble det tilslutt ganske mange mennesker på Grovasetra.
1100 mann: Med arrangører, stab og vakter ble det tilslutt ganske mange mennesker på Grovasetra.Bilde 5 av 12
5
Bilde 6 av 12
6
Bilde 7 av 12
7
Bilde 8 av 12
FULL SKUV: Jarle Bernhoft er et fyrverkeri på scenen.
FULL SKUV: Jarle Bernhoft er et fyrverkeri på scenen.Bilde 9 av 12
BRA KONSERT: – Det var helt fantastisk. Bernhoft er så groovy på scenen, og kommuniserer så bra med publikum. Vi liker at han er så funky. Det var veldig bra, det var litt kort, men det gjorde seg med ekstranummerne.
BRA KONSERT: – Det var helt fantastisk. Bernhoft er så groovy på scenen, og kommuniserer så bra med publikum. Vi liker at han er så funky. Det var veldig bra, det var litt kort, men det gjorde seg med ekstranummerne.Bilde 10 av 12
VI KOMMER NESTE ÅR: Kurt Vanvik, Hallgeir Mjøen og Svein Olsen fra Trondheim var på Violet Road i fjor, og syntes Bernhoft var nesten like bra. – Han var ikke langt unna, vi er kjempefornøyde. Bernhoft er mye bedre på scenen enn på plate. Vi kommer garantert neste år, og da håper vi på Adele.
VI KOMMER NESTE ÅR: Kurt Vanvik, Hallgeir Mjøen og Svein Olsen fra Trondheim var på Violet Road i fjor, og syntes Bernhoft var nesten like bra. – Han var ikke langt unna, vi er kjempefornøyde. Bernhoft er mye bedre på scenen enn på plate. Vi kommer garantert neste år, og da håper vi på Adele.Bilde 11 av 12
KJEMPEFINT: Eli og Odd Erik Røhjell likte konserten godt. – Det er fantastisk musikk, og på tross av regnet ble det veldig bra. Vi liker Bernhoft, og det er en stor opplevelse å få dele det med så mange. Vi stod helt fremst ved scenen, og det var ingen sure miner. Vi er imponert over arrangøren som tør å gå for dette år etter år!
KJEMPEFINT: Eli og Odd Erik Røhjell likte konserten godt. – Det er fantastisk musikk, og på tross av regnet ble det veldig bra. Vi liker Bernhoft, og det er en stor opplevelse å få dele det med så mange. Vi stod helt fremst ved scenen, og det var ingen sure miner. Vi er imponert over arrangøren som tør å gå for dette år etter år!Bilde 12 av 12

Feelgood funk fra første strofe:

Bernhoft funka opp Nerskogen

1100 mann fikk med seg Jarle Bernhoft and the Fashion bruises på Nerskogskonserten.

Det er den femte konserten i rekken på Nerskogen, og arrangøren fikk i overkant mye motbør fra værgudene på forhånd. Men på fjellet kan folk å kle seg, og det skulle da heller ikke bøtte ned, bare lett duskregn falt over Grovasetra uten at det la noen demper på stemningen.

Vel 800 hadde kjøpt billett på forhånd, og to hundre kjøpte i døra, så totalt, med medhjelpere og frivillige, anslår arrangøren at 1100 mennesker fikk funka seg opp denne kvelden.

Fra første tone var det klart at her var det virkelig duket for energiutblåsningen Bernhoft på forhånd hadde lovet da låta Stop/Shut up ljomet ut på setervangen.

Groove, rytmer og funk, innimellom veldig  «Earth, Wind and Fire»-tendenser fra scenen, for Bernhoft henter impulser mange steder fra når han lager musikk, og blant annet koring er et viktig element. Det samme er når han sender ut sin egen stemme han nettopp har tatt opp, fra scenen. Det er blitt et av hans mange varemerker.

Dette er en samspilt gjeng av drevne musikere som altså frontes av dette fyrverkeriet av en artist. Jazzinspirerte Hedvig Mollestad Thomassen på gitar funker godt med bluesmannen Bernhoft, og Vemund Stavnes briljerer på bass mens Fredrik Wallumrød ikke gjør en mindre solid innsats på trommer. På tangenter sprudler Måns Mernsten, og i tillegg korer alle.

Dermed har de altså satt tonen, og når publikum i tillegg danser med, vet en at musikken går rett i kroppen på folk.

Det er nesten litt nedtur når den første balladen kommer, for det skal ikke underslås at den pratinga de røffere låtene klarte å overdøve, den sliter de rolige låtene mer med å få bukt med.

Men låtene fra Bernhoft er like såre og vakre når de er rolige, som de er funky og friske når tempoet er høyere.

– Vi hadde gleda oss til å komme hit, og trodde vi måtte kle oss bedre. Men dere er rutinerte ser jeg, og står tett sammen. Det er synd for dere som står der bak, «dokk må itj frys, nei» sier Bernhoft, det siste er på trøndersk. Selv spiller han forøvrig i skjorte hele kvelden, selv om det regner på brillene hans, ser det ut som at lampelysene holder ham varm.

Og han og bandet gjør sitt beste for å holde publikum varme.

Imidlertid kommer det som et lite sjokk når han takker for seg etter bare én time og ti minutter.

Da har han heller ikke spilt overveldende mange av signaturlåtene sine, og folk ser litt forundret på hverandre.

Bandet forsvinner fra scenen, og så kommer han heldigvis ut igjen.

– Nå skal jeg visst spelle en låt aleine, ser det ut som, sier han, og spiller «Falter» som er A-lista på radio om dagen.

Deretter kommer hitene på rekke og rad, bandet har blitt fulltallige igjen og «Stay with me», og «Choices» dundrer ut til et takknemlig publikum, før «C´mon talk» runder av den halvannen timer lange Nerskogskonserten 2016.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments