Får bruke 400 kvm kommunal grunn:

Får støtte til Tuftepark

Oppdal Idrettslag får disponere 400 kvadratmeter for å bygge en utendørs treningspark.

Ideen om å sette opp ti utendørs treningsapparater til fri bruk ble lansert av personlig trener Bård Botten i fjor. Det finnes i dag rundt 30 såkalte «Tufte-parker» i Norge.

Nå har Oppdal Idrettslag tatt ideen videre, og søkt om å få disponere 400 kvadratmeter med grunn av Oppdal kommune i skogen mellom gressbanen og kunstgressbanen. Det var også dette området Botten pekte ut som ideelt da OPP omtalte planene første gang.

«Prosjektet er et tiltak som fremmer trening og folkehelsa i Oppdal og vil være et gratis tilbud for Oppdals befolkning og besøkende», heter det i idrettslagets søknad til kommunen. Den behandles i formannskapet torsdag 7. oktober.

Rådmannen peker på at dette er et godt, gratis lavterskeltilbud som er et flott supplement til den aktiviteten som fra før av er ved stadionanlegget. Derfor sier rådmannen ja til å la idrettslaget disponere grunnen mot at laget tar på seg ansvaret for å sette opp parken og vedlikeholde området i 30 år.

Idrettslaget håper å realisere parken ved hjelp av støtte fra private aktører og næringslivet i Oppdal. Totalt anslås det at en utendørs treningspark med 10 apparater vil koste rundt 400.000 kroner.

Bård Botten har selv testet Tufteparken, som det i 2015 var 30 av i Norge, deriblant en på Berkåk.

– Dette er et lavterskeltilbud for alle slags mennesker i alle aldre. Det settes opp 10 apparater og skilt som viser 20 ulike øvelser. Dette er vedlikeholdsfrie treningsapparater der folk bruker sin egen kropp som vektstang. Det brukes ingen vekter og alle apparater kan stå ute året rundt, forklarte Botten til OPP i fjor sommer.

Vennligst Logg inn for å kommentere