Håkon Halseth fra Rennebu IL og Andrea Gjønnes fra Oppdal IL er kvalifisert til å delta på Statkraft Young Star i Holmenkollen lørdag 18.mars.
Håkon Halseth fra Rennebu IL og Andrea Gjønnes fra Oppdal IL er kvalifisert til å delta på Statkraft Young Star i Holmenkollen lørdag 18.mars.

Tatt ut til Statkraft Young stars:

Skal tevle mot de beste

Håkon Halseth fra Rennebu IL og Andrea Gjønnes fra Oppdal IL får sjansen.

Under helgens hovedlandsrenn i skiskyting i Meråker ble det endelig klart at Håkon Halseth fra Rennebu IL og Andrea Gjønnes fra Oppdal IL er kvalifisert til å delta på Statkraft Young Star i Holmenkollen lørdag 18.mars.

30 av landets beste jenter og gutter i alderen 15-16 år har kvalifisert seg gjennom seks renn i løpet av sesongen. Fra region Midt (Sør- og Nord-Trøndelag og Møre og Romsdal) får seks gutter og fem jenter delta.

Å kvalifisere seg til dette er for de fleste et stort mål. Rennet arrangeres samtidig med World Cup i Holmenkollen og blir i tillegg sendt på NRK.

Statkraft Young Star ble første gang arrangert i Holmenkollen i 2005. Bakgrunnen for rennet er at forbundet ønsket å arrangere ett renn for årsklassen 15-16 år i forbindelse med World Cup som arrangeres i Holmenkollen.

Det første året var kvalifiseringen via HL, deretter fordelt på krets og de siste årene har det vært flere uttakssrenn for å få mest rettferdig uttak. I tillegg er hver region sikret 2 utøvere.

Konkurransen arrangeres som fellesstart.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer