Tore Bjørseth Berdal foran John Kristian Dahl under fjorårets Skienern, og slik ble det også i mål.

Tore Bjørseth Berdal foran John Kristian Dahl under fjorårets Skienern, og slik ble det også i mål. Foto: Morgan Frelsøy, arkiv

Skiproffer bruker Oppdal som oppvarming til Vasaloppet:

Fjorårsvinneren går for ny seier

Fjorårsvinner Tore Bjørseth Berdal går Skienern, det samme gjør John Kristian Dahl som vant Vasaloppet helga etter at han ble toer i Oppdal.

Det er nå klart at fjorårets vinner Tore Bjørseth Berdal kommer med resten av Team United Bakeries, til Saltdalshytta Skienern lørdag 25. februar.

– Jeg tar med meg John Kristian Dahl, Chris Jespersen og Vetle Thyli til start neste helg. Vi gleder oss til å komme tilbake for å kjempe om en ny seier. For oss er dette en optimal oppladning til Vasaloppet som går helga etter, sier Bjørseth Berdal i en pressemelding fra arrangøren.

Bjørseth Bjørdal går nærmest på hjemmebane. Familien til snillfjordingen har hytte på Nerskogen, og han har brukt perioder av årets skisesong til å forberede seg i enernløypene på Nerskogen og Skaret. Han er full av lovord når det gjelder snøforholdene og selve Skienern-traseen.

– Når jeg sier at traseen går i Norges fineste langrennsterreng, så mener jeg det. Utsikta underveis er helt rå med Svarthetta, Blåhøa og Gjevilvassdalen som kulisser, sier Bjørseth Berdal.

Han og de andre kollegene på Team United Bakeries er travelt opptatt med langdistansecupen Visma Ski Classic, men tar rennet i Oppdal som en perfekt oppladning til resten av vinteren.

ANBEFALER IKKE STAKING

Daglig leder i Enern Oppdal, Margrete Vognild Blokhus synes det er gledelig at eliteløperne tar turen til Oppdal.

– Vårt arrangement er for bredden. Likevel er det stas når profilene setter fart fra start og bidrar til spenning i toppen. Om man ikke har meldt seg på Saltdalshytta Skienern, oppfordrer jeg uansett folk å møte opp for å se gode prestasjoner i sporet, sier Vognild Blokhus.

Det er staking på glatte ski som gjelder i langdistansecupen, men Berdal vil ikke anbefale å satse på staking under Saltdalshytta Skienern, dersom man ikke har trent spesifikt på dette.

– Da må man være sikker på å kunne gjennomføre 40 kilometer med staking. Man må ha trent mye på staking for å klare nettopp det. Mange tyr til skøyting når man blir sliten av staking, og selv om Skienern-traseen har nokså vennlige høydekurver, vil man uansett komme seg til mål med stil. Om du ikke har trent spesifikt på staking, anbefaler jeg derfor å stille til start med feste for å få en fullgod rennopplevelse.

FELLE-SKI

Berdal har også blitt tilhenger av felle-ski, og har gått alle sine økter i klassisk med feller denne vinteren.

– Jeg mener at felle-ski senker terskelen for å stille til start på turrenn, og i Skienern-traseen vil man sannsynligvis oppleve ett føre på start, ett i midtpartiet og ett inn mot mål. Felle-ski vil fungere godt på alle tre.

GODE SKIFORHOLD

Det er svært gode snøforhold langs løypetraseen nå. Saltdalshytta Skienern har samme løypetrase som i fjor med start på Granasjøen for 40 km og 28 km. Mens 13 km starter fra Grøtsætra. Alle tre distanser har felles målgang på Grøtsætra.

Premieutdelingen vil foregå utendørs ved kulturhuset fra klokka 15.00. Også Auna Barneskifestival, som samler hundrevis av unger på sitt skirenn i Kåsen skianlegg tidligere på dagen, samles rundt premieutdelingen.

– Her blir det musikk, god stemning, kanskje noen overraskelser og ikke minst heder og ære for de som har gått skirenn denne dagen, forteller Vognild Blokhus.

Folkefesten avslutter med Fjelltapas på Skifer Hotel og Hellbillies på scenen i Oppdal kulturhus.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert