toppleilighet-aunasenteret

Eierne flyttet inn i leiligheten i påska 2015 etter en stor utbygging av loftsetasjen på Aunasenteret der utsikten over Oppdal sentrum er upåklagelig. Foto: Morgan Frelsøy

aunasenteret2

Leiligheten ligger på toppen av Aunasenteret. Foto: Proa eiendomsmegling

aunasenteret10

Takterassen ble bygd av eieren i 2015. Foto: Proa eiendomsmegling

Derfor vil de kvitte seg med toppleiligheten:

Selges for 9,2 millioner

Denne leiligheten midt i Oppdal sentrum kan sette tidenes prisrekord for en bolig i Oppdal.

Leiligheten ble kjøpt i 2014 for 2,6 millioner, og et tilsvarende beløp ble brukt til å gjøre om toppetasjen på butikksenteret til leiligheten de nåværende eierne flyttet inn i for to år siden.

Nå er den 384 kvadratmeter store leiligheten lagt ut for salg med en prisantydning på 9,2 millioner.

Prisrekorden for en enebolig i Oppdal er på 4,3 millioner kroner og ble satt da en tømmerbolig i Gorsetvegen ble solgt i august i fjor.

Toppleiligheten sto tom helt fra butikksenteret ble bygd i 2003 til Geir og Annette Sæther kjøpte det 430 kvadratmeter store loftet i 2014. De flyttet inn til påske 2015 etter en storoppussing.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Toppleilighet_Aunasenteret

Faksimile OPP 25.juni 2015

Familien innredet 200 kvadratmeter til leilighet, mens resten av toppetasjen er areal eierne leier ut som lager til butikkene på Aunasenteret.

– Det er dyrt, men det er som å bygge en stor enebolig, fortalte Geir Sæther til OPP i 2015.

Blant annet gikk det med 25 tonn gips for å bygge opp leiligheten inne i den store loftsetasjen. Takhøyden var opprinnelig 5,20 meter over hele arealet, men den ble bygd ned til 2,80 meter til 3,80 meter. Ute på butikksentertaket har eierne en 50 kvadratmeter stor takterasse.

Annette Sæther forklarer salget slik overfor OPP:

– Det er en fantastisk leilighet og vi har stortrivdes. Men nå har begge jentene våre flyttet for å gå skole i Trondheim og vi har fått endrede behov. Derfor tenker vi å investere i en leilighet i byen, og selv flytte til en mindre leilighet i Oppdal, sier Sæther til OPP.

Etter at boligen ble lagt ut for salg sent torsdag kveld, rapporterer megleren Proa eiendomsmegling ifølge Sæther om en voldsom interesse, i hvert fall i antall klikk på annonsen.

Om prisantydningen sier Sæther at de hadde to meglere på besøk før de fastsatte prisen:

– De endte på den samme prisen, og derfor satte vi prisantydning til 9,2 millioner, sier Sæther som understreker at paret ikke er nødt til å selge.

– Vi selger ikke til hvilken pris som helst.

– Det kan bli en pen fortjeneste av dette?

– Det har vært en del jobb med ombyggingen og vi håper selvsagt på å sitte igjen med litt. Mange trodde vi ikke var riktig kloke da vi kjøpte leiligheten, men vi er veldig fornøyde nå, sier Sæther.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert