Øyvind Storli Hoel og Kurt Nilsen var sammen i Marbella der Nilsen spilte inn sin plate sist vinter.

Øyvind Storli Hoel og Kurt Nilsen var sammen i Marbella der Nilsen spilte inn sin plate sist vinter. Foto: Privat

Med under lanseringen på «Senkveld» i kveld:

Turnerer med Kurt

Kurt Nilsen lanserer sin nye plate «Amazing» på Senkveld i kveld – med oppdaling i bandet.

Bergenseren slipper i dag sin nye plate «Amazing», og får fin promotering i kveld når han skal spille den ferske singelen og tittelkuttet på TV2s populære «Senkveld».

I bandet på TV i kveld dukker det opp et velkjent ansikt. Oppdalingen Øyvind Storli Hoel var med under innspillingen av plata i studio i Marbella i fjor vinter.

I kveld er han på TV, og Storli Hoel blir også med på en miniturne med utendørskonserter under vignetten «Vinterlyd», som er en del av kampanjen «Krafttak mot kreft» i regi av Kreftforeningen. Den tar Nilsen og Storli Hoel rundt om til flere norske byer.

– Det er artig å spille litt innimellom på hobbybasis, sier Storli Hoel til OPP som fikk en lang dag da «Senkveld» med Thomas og Harald ble spilt inn torsdag.

– Vi skal spille i fire minutter,  og er her i ti timer. Det er jo noen flere gjester i programmet også, sier Storli Hoel til Radio E6.

Oppdalingen, som spilte med BigBang fra 2006 til 2008, spiller bass på samtlige låter på den nye plata med unntak av én.

Nilsen spilte i Oppdal i 2012, men Nilsen har ikke Oppdal på konsertlista i sommer. Men ifølge Storli Hoel kan det være en idé å lokke med golfbanen i fjellbygda.

– Han er en ivrig golfer, så det kan være et noe å lokke med for å få ham til Oppdal, sier Storli Hoel til Radio E6.

«Amazing» slippes i dag, og den er engelskspråklig i motsetning til den forrige der Nilsen sang på norsk.

– Den nye plata er velkjent Kurt Nilsen-musikk, sier Storli Hoel som er spent på anmeldernes dom over «Amazing»

«Håndverksmessig seig og finprodusert radiopop med akkurat passe countryknekk», skriver VGs anmelder Tor Martin Bøe og gir terningkast tre. Han skriver at det er mye som kunne vært U2.

Ellers er det er mye som kunne vært U2 , men at «det hadde vært mer interessant om det hadde vært mer Kurt Nilsen».

Også Dagbladet gir en treer på Nilsens nye plate.

«Forrige gang sang Kurt på norsk. Det var et lurt – og vellykket – grep. På «Amazing» er han tilbake i engelsk språkdrakt, og uttrykket er i hovedsak popcountry. Det blir aldri «amazing».», skriver anmelder Øyvind Rønning, for øvrig far til komiker Jon Niklas Rønning som Øyvind Storli Hoel har spilt for en rekke ganger i Bye & Rønning-show.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert