tov1
Bilde 1 av 6
tov10
Bilde 2 av 6
tov6
Bilde 3 av 6
tov4
Bilde 4 av 6
tov3
Bilde 5 av 6
tov7
Bilde 6 av 6

Bildelene ligger strødd langs Nerskogsvegen:

Bildelene ligger strødd langs fylkesvegen

Nå er også innehaveren av Landhandelen bekymret for varetransporten. I påska har nerskogsbyggen aksjonert for å få gjort noe med veien.

Daglig leder av Nerskogen Landhandel, Torill Dullum Lund sier til OPP at Nerskogsvegen har vært det store temaet i påsken. Den har vært i en forferdelig stand, og folk har vegret seg for å kjøre den.

– Situasjonen er alvorlig, sier hun. Lund opplever at folk som har hytte nær Skaret heller kjører til Oppdal enn til Nerskogen for å handle, fordi veien til Nerskogen nærmest har vært ufarbar.

– Vi vet at de som leverer for firmaet Lund Hyttebygg nekter å kjøre Nerskogsvegen, og jeg frykter at det bare er et tidsspørsmål før leverandørene Tine og Asko nekter, også, sier hun. I dag klager disse sjåførene inderlig over veistandarden på fylkesvegen.

Før påske startet innbyggerne på Nerskogen en aksjon for å få folk til å klage mer til Statens vegvesen.

– Vi fikk nyss om at det var så få som klaget, men det stemmer ikke med det vi vet. Så da fikk noen trykket opp et skriv som oppfordret biistene til å ringe 175 og klage til vegtrafikksentralen, sier hun.

– Det har nok virket, for det var en som ringte inn nylig, og da svarte operatøren at han ikke hadde hørt annet enn klager om Nerskogsvegen.

Det bekrefter operatør Kristin Ekren ved Veitrafikksentralen.

– Uten at jeg trenger å se etter kan jeg si ja, sier hun.

– Det har vært en del klager, uten at jeg kan si noe nå om det er mer eller færre enn i fjor, sier hun.

Artikkelen fortsetter under bildet.

– Klagene går på teleløsningen, og at det er store hull i vegen. Det gjelder slike veier som Nerskogsvegen, og Resdalsvegen i Meldal, som opplever økt utfart i påsken.

– Er det noen som følger opp klagene?

– Det følges opp. Dette er generelt dårlige veier, og det blir tatt tak i etterhvert, sier Ekren.

Nå skal ordfører Ola Øie ta opp Nerskogsvegen på Arbeiderpartiets landsmøte denne uka. Det er kjøpmannen på Nerskogen glad for:

– Det er veldig bra om det kommer på dagsordenen. Denne veien har ikke rykket fram i noen kø, og det er på høy tid at det skjer noe.

Fotografen av bildene i denne artikkelen kunne ikke vært mer enig.

Tov Lånke dro sammen med Simen By ut onsdag ettermiddag og tok bildene som viser hvor elendig veien er enkelte steder. De fant 60 dumper som de målte til å være mer enn 8-15 centimeter dype.

– Jeg tror det kan være mye verre andre plasser, også.

Bildeler i plast ligger strødd langs veikantene der de verste humpene er, og nå kommer det svære steiner opp gjennom veibanen i vårløsningen.

– Det er ille, og jeg kjører ikke den veien mer enn høyst nødvendig, sier Lånke.

– En rekker ikke å gire opp til andregir før en må gire ned igjen fordi man må kjøre sakte over neste dump.

Han sier det bare er blitt verre og verre for hvert år, og han vet hvor forklaringen ligger.

– Fundamentet da de la asfalt var en kjerrevei, forklarer han. Siden er det gjort lite.

Da han tok turen lange veien onsdag, så han flere bildeler, blant annet har en bilist fått slått løs et deksel til en bunnpanne.

– Det koster penger, kommenterer Lånke tørt.

1 Comment
eldste
nyeste mest reagert på
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Erling Borthen
Erling Borthen
3 år siden

Nerskogvegen har vært superelendig i mange år !!! Og politikere og veimyndigheter neglisjerer situasjonen fullstendig …. den gode begrunnelsen er at dette koster for mange penger. Ja, det blir nok billigere å vente noen år til ??? Næringsliv og hyttebeboere blir de skadelidende. Bilen min har hatt kjøreforbud på veien i 3 år nå !! og det fortsetter ….