Illustrasjonsbilde

Illustrasjonsbilde

Bilist stakk av fra politiet på E6:

Ødela politibil i biljakt

Politiet jaktet bilist på E6 tirsdag kveld, men betjentene måtte gi opp jakten da de ødela politibilen.

En forsvunnet sjåfør, en kjent bil og en ødelagt politibil er resultatet av politijakten tirsdag kveld. Nå etterforsker politiet saken – og vet eierens identitet.

Det var tirsdag kveld Utrykningspolitiet stoppet en enslig sjåfør i en Honda Civic på E6 i Ulsberg-området.

Bilisten ble stoppet på grunn av observasjoner av bilens kjøring på vei nordover langs E6.

Da en av UP-betjentene gikk ut for å snakke med sjåføren, ga han full gass og stakk av nordover i retning Berkåk. Politiet la seg på hjul.

Den ukjente bilisten stoppet heller ikke for en annen utrykningsbil som hadde etablert en politisperring ved Stavåbrua, og fortsatte mot Berkåk sentrum og tok av fra E6 og inn på fylkesvei 700 nedover Eibakkan.

Politiet lå på hjul, men idet politiet kjørte av E6 kom de borti en kantstein, og sammenstøtet var så kraftig at forstillinga på bilen ble ødelagt.

En bil fra Orkanger kom i møte for å fange opp bilisten, men han var forsvunnet og har hatt flere avkjøringsmuligheter, både på fylkesvei 502 tilbake mot Kløftbrua og på Fv512  mot Nerskogen.

– Vi vet ikke hvorfor han ikke ville stoppe for politiet, men det er lett å tenke seg at vedkommende har noe å skjule, sier Skårsmoen til OPP.

Politiet har instruks om ikke å blokkere vei, men vil normalt legge ut spikermatte.

– Men UP-bilen ved Stavåbrua hadde ikke spikermatte, og bilisten vi jaktet kunne derfor passere. Han hadde ikke stor fart da han passerte politipatruljen, bekrefter lensmannen om politijakten.

– Vi vet hvem bileier er, men vet ikke om det var eier som satt bak rattet, sier Skårsmoen som bekrefter at bileier er kjent fra politiet fra før. Bileier er fra mørekanten og etterforskningen overlates nå til et annet politidistrikt.

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert