Gjevilvasshytta er  et populært turmål både for de som vil ta en tur utover på ski og for de som vil bli noen døgn i vinterferien.

Gjevilvasshytta er et populært turmål både for de som vil ta en tur utover på ski og for de som vil bli noen døgn i vinterferien. Foto: Trondhjems Turistforening

Skiløype og drømmevær ga besøkshopp:

Hyttebesøket rett til værs!

Skiløype og påskeværet var på plass - dermed fikk Gjevilvasshytta den tredje største veksten i besøket av samtlige turisthytter i Norge.

Turisthyttene i Sylan og Trollheimen er vinnerne i påskefjellet, og de som har hatt størst økning sammenlignet med året før.

Sylan har 78 prosent i økning i antall overnattinger sammenlignet med året før, mens Trollheimen har hatt mer enn 46 prosent flere overnattinger.  Det viser ferske påsketall fra Den norske turistforening. Bare Nedalshytta og Storerikvollen hadde større vekst en Gjevilvasshytta viser oversikten.

Gjevilvasshytta hadde i år 344 overnattinger mot 189 året før, en økning på over 82 prosent.

Trollheimshytta hadde 197 overnattinger mot 132 året før, som er en økning på over 49 prosent.

Gjevilvasshyttas økning på over 82 prosent har en todelt forklaring: I fjor var det ikke skiløype inn til hytta på grunn av løypestriden i Gjevilvassdalen, som gjorde at mange både droppet dagsbesøk og overnatting. Dessuten var det langt dårligere vær i påsken i fjor enn årets drømmepåske.

I 2015 var det 322 overnattinger, dermed er Gjevilvasshytta tilbake på normalen og vel så det med årets 344 overnattinger.

Finsehytta er landets mest populære turisthytte med 1577 overnattinger i påsken viser oversikten som inkluder tall til og med påskeaften.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert