TRIKKESKINNER: Noen steder sparer entreprenøren løypene, og dropper tråkkinga. Men mest er det nok snø, og mer kommer nå.

TRIKKESKINNER: Noen steder sparer entreprenøren løypene, og dropper tråkkinga. Men mest er det nok snø, og mer kommer nå. Foto: Dale maskin

Ingen grunn til å vente med å dra ut:

Flotte forhold i skiløypene

– Men se opp for enkelte åpne bekker langs løypene, sier Arnt Erik Dale i Dale maskin.

I dag skjærtorsdag er tradisjonelt den dagen det er flest mennesker på tur ut i skiløypene. Løypetråkker Arnt Erik Dale har jobbet i natt for å gjøre klart, og det er også tråkkemaskiner ute i dag.

– I natt ble Solløypa – Langtjønna, samt Porten, Lundalen og Skaret tråkket. Resten ble vurdert til å stå seg bedre uten tråkking. Det er fortsatt fine forhold i løypene, spesielt i fjellet, sier Dale.

Til Radio E6 framhever han at det er ingen grunn til å vente med å komme seg ut. Det er fint, selv om det kommer litt snø nå.

– Det er meldt at det skal komme to til tre centimeter snø, det vil nok legge seg i sporene, men det blir fint likevel, mener han.

Han ber folk være varsomme rundt de stedene bekkene er åpne. Det kan komme brått på, spesielt i bunnen av bratte bakker. Vannføringen er relativt lav.

– Men smeltingen foregår fra bakken og opp, så det forventes at det vil øke på når kuldegadene slipper, sier han.

I dag tidlig ble det tråkket fra Fjellskolen. Her ble den lille Vorarunden tråkket. Løypene ned til Nyhaugen og Stavåløkkja ble kjørt så langt ned det er forhold til det. Det ble også tråkket til Stavsjøkrysset.

I Storlidalen tråkkes det også spor, etter at en teknisk feil på tråkkemaskina ble utbedret onsdag.

Vert Knut Nyhus på Kongsvold Fjellstue sier til Radio E6 at også der er det flotte forhold, med veldig lett snø og et par kuldegrader.

– Jeg var akkurat ute og kostet trappa, og det er vindstille og helt nydelig, sa Nyhus klokka 08.20 til Radio E6. Han har forøvrig hytta full av gjester som koser seg, det samme forventer vertinne Randi Horghagen å få i løpet av dagen.

– Og i dag blir det finvær, sier Horghagen, som har sett sola skinne på Okla i dag.

skispor2

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert