Skiløypa på Gjevilvassvegen er tilbake på kommunens stamløypenett i vinter. Spørsmålet om ekspropriasjon av retten til å legge løypa settes på vent til Høyesterett har tatt stilling til brøyternes anke.

Skiløypa på Gjevilvassvegen er tilbake på kommunens stamløypenett i vinter. Spørsmålet om ekspropriasjon av retten til å legge løypa settes på vent til Høyesterett har tatt stilling til brøyternes anke. Foto: Privat, arkiv

Sesongslutt i skisenteret og i Gjevilvassdalen:

Siste helg for populær løype

Lørdag og søndag blir siste mulighet til å gå langs preppede skispor på Gjevilvassvegen. Til tross for nysnøen avsluttes sesongen i Oppdal skisenter i helga.

– Vi har gitt Dale maskin beskjed om at vi ønsker at løypene kjøres opp lørdag og søndag, sier Arne Ivar Bakk ved Bakksetra til OPP.

På vegne av de private aktørene i Gjevilvassdalen har han koordinert løypeleggingen i vinter når en av de menst populære skiløypene i Midt-Norge har vært tatt ut av det kommunale stamløypenettet. Det skyldes den pågående prosessen med regulering av skiløype på veien.

Godt besøk

I utgangspunktet markerte påska avslutningen av skisesongen for skiløypa, og mildværet de siste dagene har tæret hardt på sporet, særlig den siste biten fra Håmmårbekken til Gjevilvasshytta der asfalten har kommet frem. Nysnøen det siste døgnet gjør at det er mulig å utvide sesongen litt til.

–  På starten av lørdagen er det meldt litt stri vind, men det vil bli kjørt på skispor både lørdag og søndag. Og særlig søndagen ser ut til å bli en brukbar dag, sier Bakk.

Løypa har vært mye brukt i påska, noe besøket både ved Bakksetra og Gjevilvasshytta vitner om som registrerte henholdsvis 380 og 359 overnattinger. OPP skriver i dag at det ble registrert 6 165 passeringer ved bommen på Festa i påska, og Gjevilvasshytta alene har hatt 3000 dagsgjester.

Hvor mye som ellers blir kjørt opp av løypenettet er væravhenging, forteller Arnt Erik Dale, i Dale maskin. Lørdag er det i følge yr.no meldt nordvest i Oppdal, mer snø og solgløtt. Søndag roer det seg både med vind og snø.

–  Kommunen har bestilt løype fra Grøtsetra, langs Skarvatnet, mot Langtjønna og mot Raudhovden, og det blir kjørt opp i morgen og søndag. Så må vi vurdere når vi tar turen opp Solsiden og gjennom Trollheimsporten. Er det mye vind, avventer vi, sier Dale.

Løypene fra Stølen mot Fjellskolen og Vora vil ikke bli preppet mer i vinter.

I Storlidalen blir det neppe kjørt opp løyper denne helga.

– Slik værprognosen er nå, tror jeg ikke det blir kjørt opp spor i helga. Det er ganske ruskete vær i Storlidalen. Det blåser godt og snør innomellom, sier Hallvard Storli.

–  Utsiktene er langt bedre mot neste helg, og jeg ser ikke bort fra at vi også kan by på fine skispor også helga deretter, sier Storli.

Avslutter sesongen

Oppdal skisenter avslutter sesongen i helga.

–  Forholdene er kjempefine og nysnøen vi har fått det siste døgnet er preppet, sier fungerende heissjef i Oppdal skisenter, Arnt Guaker til OPP.

Fredag har skisenteret valgt å droppe å kjøre helt til topps på grunn av vindkastene. Lørdag og søndag er det imidlertid planlagt å holde hele Vangslia og Ådalen åpent

–  Er det aktuelt å utvide sesongen når det nå kommer mer snø?

–  Vi har ikke tatt noen beslutning om det, og holder oss til det som er bestemt tidligere. Søndag avsuttes sesongen, sier Gulaker.

Han har følgende råd til de som tenker å kjøre utenfor de preppede områdene etter snøfallet:

– De er fint pudderføre nå, særlig i høyden der det også har vært litt kaldere, men folk må holde seg unna lesidene der nordvesten har lagt opp en del snø, sier Gulaker.

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert