BYR PÅ KOR: Den internasjonale korfestivalen i Trondheim legger en utflukt til Oppdal.

200 utenlandske sangere inntar Oppdal:

Barnekor setter farge på pilegrimsdagene

Årets pilegrimsdager drar til med mange musikalske innslag.

I år er det mer musikalsk under pilegrimsdagene enn det har vært tidligere.

Det er to av de ferske medlemmene i utvalget, Einar Lian-Bjørgum og Gjermund Landrø, som har bidratt med flere av de musikalske tankene.

Landrø og Lian-Bjørgum har tidligere røpet pilegrimsdagenes høydepunkt, konserten med Marit Larsen, i OPP, og gleder seg til denne.

– Det er kun 450 billetter, sier de nå, og forteller at billettene til kirkekonserten er nummererte.

– I anledning konserten vil det bygges opp en scene inne i kirken, slik at det skal bli mulig å se musikerne, forteller leder for pilegrimsutvalget, Haftor Skjelstad.

De beskriver konserten med Marit Larsen som organisk, med et varmt uttrykk som har bred appell.

– Vi har vært litt inspirert av Olavsfestdagene når vi har hentet inn Larsen, vi ønsker å åpne kirkerommet for flere folk, og flere aktiviteter, sier landrø, og legger til at Larsen ikke er en tradisjonell kirkemusiker, selv om hun har spilt i kirker tidligere, blant annet i kulturkirken Jakob.

Billettene til denne konserten har allerede begynt å forsvinne ut av kulturhusets billettservice.

Korutflukt til Oppdal

Torsdag 13. juli blir det ny, spennende konsert når Oppdal får besøk av ikke mindre enn tre barnekor; ett fra Berkeleys universitet i California, og to fra Kina.

– Det er korfestival i Trondheim, og disse tar en utflukt til Oppdal i tre dager, forteller Haftor Sjelstad.

– Det er 200 mennesker i følget, og de skal bo på Skifer hotell, forteller han.

Barnekorene bruker ofte kostymer og andre effekter, og Skjelstad lover at det blir noe for bådeøyne og ører.

Det er 11. juli  Pilegrimsdager på Dovrefjell sparker i gang, med åpning i Oppdal Kulturhus. Der blir det utstilling av billedkunstner Magne V. Kristiansen, og musikk av Øyunn Fagerhaug Gustavsen.

– Når det gjelder Øyunn, så er hun både en dyktig sanger, og en dyktig komponist, sier Lian-Bjørgum, som håper mange vil komme og få med seg musikken til den talentfulle femtenåringen.

17. juli kommer pilegrimene gående fra Kongsvold over til Ryphusan, og i år vil de bli møtt av Hilde Halseth akkompagnert de dirrende grunntonene fra det australske urinstrumentet didjeridoo.

Samme kveld blir det satt opp film på Oppdal kino, og fersk kulturprisvinner i Drammen, prest Ivar Flaten, er den som skal hjelpe publikum gjennom de sterke inntrykkene fra filmen Agnus Dei (2016).

I tillegg til alt dette, blir det også konsert i Lønset kirke onsdag 19. juli, med Eli Helland. Hun har i 25 år jobbet med å tonesette bønnene til denHellige Birgitta (1303-1373), og skal formidle flere av disse. Det blir etter en vandring opp til minnesteinen etter middelalderkirken ved Vindøla.

 

Olavskilden_vandring

Søndag blir det vandring i forbindelse med Pilegrimsledens dag. Her fra en tidligere vandring langs Vindøla.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert