RYDDER: Jan Erik Knutsen, Inger Margrethe Tut Jensen og Ingrid Bjørndalsæter starter på sin rute av totalt fem som medlemmene i Aktive hverdagshunder har bestemt seg for å rydde.

RYDDER: Jan Erik Knutsen, Inger Margrethe Tut Jensen og Ingrid Bjørndalsæter starter på sin rute av totalt fem som medlemmene i Aktive hverdagshunder har bestemt seg for å rydde. Foto: Morgan Frelsøy

Går foran med et godt eksempel:

Fjerner hundeskiten

Enkelte hundeeiere mer opptatt enn andre av at det skal være fritt for hundeskit i sentrum.

Medlemmene i Aktive hverdagshunder i Oppdal og Rennebu, møtes jevnlig for å gå tur sammen med sine firbeinte venner. Mandag valgte de å la hundene bli hjemme for å heller ta en skikkelig oppryddingsrunde og plukke opp hundeskit langs sentrumsgatene. Selv om medlemmene i gruppa selv er nøye med å plukke opp etter sine firbeinte venner, ble de enige om å gjøre en innsats for fellesskapet.

– Vi ser at det ligger mye hundeskit rundt omkring og ønsker å gå foran med et godt eksempel, sier Ingrid Bjørndalsæter. Hun mener det er enhvers hundeeiers ansvar å plukke opp etter hunden sin. At enkelte tar lett på denne uskrevne regelen, mener hun er uansvarlig.

– Det går på et vis utover alle hundeiere når noen bare lar skiten ligge, sier hun til OPP.

– Det nytter heller ikke å legge den i pose og la den ligge, skyter Inger Margrethe Tut Jenssen inn. Hun har i likhet med Bjørndalsæter og 15 andre møtt opp for å bidra til at det skal bli fint langs veier og fortau i Oppdal sentrum og deler hennes syn om hundeeieres ansvar.

– Det er underlig å se at noen faktisk plukker opp skiten, legger den i en pose, for deretter å bare la den ligge, sier Jenssen.

Leder i Aktive hverdagshunder i Oppdal og omegn, Inger Merete Ingebrigtsen, tror det hadde vært mindre hundeskit å se om kommunen hadde satt ut egnede avfallsdunker på egnede steder.

– Når vi er ferdige skulle vi egentlig stilt opp på kommunen og spurt hvor vi skal gjøre av all skiten, sier hun til OPP og forteller at de etter opprydningsrunden i sentrum, kommer til å kaste posene i containere ved returpunktet øst for jernbanelinja.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert