Reformansvarlig hos fylkesmannen i Sør Trøndelag, Alf Petter Tenfjord (t.h.) sammen med ordførerne Kristi Welander (Oppdal) og Ola Øie (Rennebu) fra fusjonsforhandlinigene i fjor.

Reformansvarlig hos fylkesmannen i Sør Trøndelag, Alf Petter Tenfjord (t.h.) sammen med ordførerne Kristi Welander (Oppdal) og Ola Øie (Rennebu) fra fusjonsforhandlinigene i fjor. Foto: Per Ole Aalberg, arkiv

Fylkesmannen ønsker flere Innset-innspill:

Svarer på Jystads kritikk

Fylkesmannen i Sør Trøndelag utelukker ikke at det kan bli behov for å gå grundigere til verks for å belyse konsekvensene av en grensejustering mellom Oppdal og Rennebu.

  –  Det virker sprøtt. Fylkesmannen må vite at det er to sider i et regnskap, og da virker dette som et bestillingsverk, sa tidligere næringskonsulent i Oppdal og Rennebu, Bård Jystad til Radio E6 i dag.

Jystad peker på at kunnskapsgrunnlaget som Plankontoret har utarbeidet for Rennebu kommune ikke tar for seg utgiftskuttene dersom 464 innbyggere på Innset, Ulsberg, Havdal og Gisnås blir en del av Oppdal kommune. Analysen viser at Rennebu at årlig vil tape 30 millioner kroner i inntekter ved en grensejustering.

Nå får Jystad svar på tiltale fra direktøren for kommunalstaben hos Fylkesmannen i Sør Trøndelag, Alf-Petter Tenfjord.

–  Hensikten med kunnskapsgrunnlaget har vært å belyse hva en mulig grensejustering vil kunne bety for kommunens oppgaveløsning, skriver Tenfjord i en epost til OPP.

Tenfjord opplyser at Fylkesmannen ber om innspill og synspunkter på om grensejustering bør gjennomføres eller ikke i høringen som pågår nå, men ønsker også synspunkter på om kunnskapsgrunnlaget er dekkende nok til å ta stilling.

–  De som mener det er feil og mangler med kunnskapsgrunnlaget oppfordres til å sende inn innspill på dette. Alle innspill vil være med i sluttvurderingen som Fylkesmannen skal gjøre, skriver Tenfjord, og legger til:

– I den vurdering og anbefaling vi skal gi i dette spørsmålet til Kommunaldepartementet, er det også mulig å tenke seg at vi mener at grensejusteringen bør belyses med ytterligere kunnskap. Det er derfor viktig at både Jystad og andre bruker perioden fram til 9. juni til å gi sine innspill, skriver Alf-Petter Tenfjord.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert