Thorleif Skavern med de ansatte ved Lillemoen og Melåsberget skoler i Elverum da Thorleif Skavern skulle slutte for å begynne som rektor på Vestad skole i 2014.
Thorleif Skavern med de ansatte ved Lillemoen og Melåsberget skoler i Elverum da Thorleif Skavern skulle slutte for å begynne som rektor på Vestad skole i 2014.

Vollan skole skulle nedlegges, så ringte han:

Reddet Vollan skole

Rektor Gjermund Kvam forteller om underet som skjedde samme dag som generalforsamlingen ved den private, kristne grunnskolen skulle legge ned Vollan skole fra neste høst av.

Den private skolen flyttet fra Tågvollan til Vollan skole som ble nedlagt som kommunal kretsskole i 2015. Men bare etter to års drift i nye skolelokaler, fryktet ledelsen at det var kroken på døra. For styret fant ingen arvtaker til rektor Gjermund Kvam som skal slutte.

Skolestyret informerte derfor i midten av mai skoleeier om at det ikke lot seg gjøre å finne ny ledelse med tilfredsstillende kompetanse.

Dette gjorde at skolestyret vurderte det som uforsvarlig å fortsette driften ved Vollan skole. Styret innstilte derfor til avvikling av skoledriften etter inneværende skoleår, bare tre år etter at skolen ble etablert på Vollan.

Skolen startet som Oppdal kristne grunnskole i 1999.

Samme dag som nedleggelsen skulle vedtas i generalforsamlingen, kom telefonen som snudde opp ned på alt.

Mannen i andre enden av telefonen var Thorleif Skavern. Han er assisterende utdanningssjef i Elverum kommune, og ville gjerne bli rektor på Vollan!

Dermed endte en thriller av en rekrutteringsprosess godt for elevene og ledelsen ved skolen. Thorleif Skavern har mangeårig kompetanse på skoledrift, og kona Ragnhild er også rektor – hun skal begynne som lærer ved Vollan.

”Et Guds mirakel,” konkluderer rektor Gjermund Kvam i en pressemelding fra skolen. Han er meget takknemlig over at det nå er klart hvem som skal lede skolen videre etter at han selv slutter til sommeren.

Det er 35 elever ved Vollan skole inneværende skoleår, 12 på ungdomstrinnene og 23 på barnetrinnene.

Tirsdag 13. juni klokken 18:00 er det sommerfest ved Vollan skole, der det nye rektorparet vil være til stede og presenteres for foreldre og fremmøtte.

1 Comment
eldste
nyeste mest reagert på
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
Arne Dørum
Arne Dørum
3 år siden

Siden sjarlatanen Svein-Magne Pedersen herjet på Oppdal Kristne Senter, har det vært dårlig med mirakler i Oppdal. Men nå har det meldt seg en søker til rektorstillingen på Vollan – miraklenes tid er ikke forbi.