Jon Olav Ekrann og Harald Loe henger opp det nye kartet ved Oppdal kirke over pilegrimsleia gjennom Oppdal.
Jon Olav Ekrann og Harald Loe henger opp det nye kartet ved Oppdal kirke over pilegrimsleia gjennom Oppdal.

Setter ut flere senger til pilegrimene:

Nytt kart over leden

Pilegrimsleden er renovert med nye skilt og merkinger, og torsdag formiddag ble det satt opp informasjonskart ved Oppdal kirke.

– Det er et stort tiltak som vi er glade for at vi har fått gjort. Det er et løft på leden som blir gjort i alle kommuner fra Oslo til Trondheim, sier fagansvarlig Miljø i Oppdal kommune Eli Grete Nisja til OPP.

Det er tre kart som skal settes opp langs den 73 km lange pilegrimsleden gjennom Oppdal. De skal stå ved St. Mikaels kapell og Jøroskloppa i tillegg til ved Oppdal kirke. Det skal også komme skilt fra Oppdal stasjon mot leden.
– Det er grønne skilt som blir satt opp langs hele leden, med sted og antall kilomenter. Tidligere var det kun små skilt med pilegrimssymbolet, sier Eli Grete Nisja.

Tar det som trening

Harald Loe og Jon Olav Ekran som har oppdraget å sette opp skilt synes det er fint å gjøre dette i samarbeid med kommunen. De har ansvaret for hele leden gjennom Oppdal – fra fylkesgrense på Hjerkinnhø i sør til Rennebugrensa i nord, så de går årlig gjennom og vedlikeholder. Arbeidet i år har vært ekstra da det ble bestemt å sette opp nye skilt langs hele leden.
– Det er en form for trening til reinsjakten, vi får kommet i gang litt etter vinteren, sier de og legger til at det er luggumt å jobbe med dette.

– Hadde det ikke vært for de to så hadde det ikke gått. Vi ville bli ferdig til Pilegrimsdagene starter, og det blir vi, sier Nisja.

Oppdal Kirke har fått satt opp to bord ved kartet slik at pilegrimmene har en fin plass å ta pause langs leden, og det er også satt opp en lavvo ved Ryphusan i Vinstradalen for å supplere for overnatting.
– Det har vært overnatting der tidligere, men nå har det begynt å bli så mange pilegrimmer at det er litt trangt enkelte netter. Derfor er det satt opp lavvo for supplement med feltsenger og madrasser, sier Nisja.

Vennligst Logg inn for å kommentere