landsfestivalen 2

Rikard Odenes og Geir Arne Hjelvik skal delta i tevlingen med trekkspill. Foto: Hilde-Katrin Hagen Fjørtoft

landsfestivalen 3

Mary Helen Hasselstrøm og Bjørn Nervik spiser frokosten ute på det de synes er den beste plassen på campingen. Foto: Hilde-Katrin Hagen Fjørtoft

landsfestivalen

Trygve Husrom, Johanne Hellebergshaugen, Gerd Krøvel Husevåg og Isak Husevåg nyter en kopp kaffe. Foto: Hilde-Katrin Hagen Fjørtoft

Stemningen er god på festivalcampen:

– Oppdal er bra på festival

Landsfestivalen er godt i gang og på campen er det musikk og stemning døgnet rundt.

I sentrum står campingvognene på rekke og rad utenfor ungdomsskolen. Utenfor ei campingvogn sitter Mary Helen Hasselstrøm og Bjørn Nervik fra Namdal. De drar på en del festivaler hver sommer, og synes det er viktig å støtte opp på folkemusikktradisjonen.
– De er fabelaktige de som deltar her, sier Nervik. Han spiller trekkspill selv, men deltar ikke på festivalen.

Dans, musikk og det sosiale er grunnen til at de er i bygda denne uka. Nervik sier at før lærte alle å danse, og man måtte danse om man skulle få seg ei jente.
– Det er norsk kultur, det ser man ikke lengre på TV. Da jeg og Mary var små var det norsk musikk og gammeldans som gikk, nå er det bare popmusikk. Det er så viktig, norsk kultur er mangelvare. Det ser man her også, det er stort sett eldre folk, sier Nervik.

– Det var ei lita jente på rundt fire år som danset i går på åpningskonserten, legger Hasselstrøm til. Det syntes de var fint å se.

De to er enige i at de må ha fått den beste plassen på campen, og de synes det er kjempetrivelig å være i Oppdal.
– Det er veldig trivelig å ha dette som en ferie, om man skal vurdere det i forhold til foreksempel sydenturer, sier Nervik.

Videre følger OPP lyden av musikk over til andre siden av campen, der det sitter tre menn og øver til de skal delta om kort tid.
– Det er morsomt å delta, man treffer mye folk man ikke treffer ellers, sier Rikard Odenes.
– Det er bra miljø her og mange bra folk. Jeg har vært med i 12-13 år, sier Geir Arne Hjelsvik.

Utenfor en campingvogn litt lengre bort sitter det en gjeng, og de prater med flere av de som går forbi.
– Det er så fint å ha plass her, de som bor på Skifer Hotell går forbi her til hallen og det er så mange vi kjenner, sier Johanne Hellebergshaugen som er fra Lom.

De fire er hovedsakelig på festivalen for å danse og høre på musikk. De kom til campen i går kveld, og de sier de hørte musikk fram til klokka sju i dag tidlig, så det er liv på festivalområdet.
– Det var god musikk hele natta, så det var trivelig, sier Gerd Krøvel Husevåg fra Nordfjordeid.

Paret fra Lom er på Landsfestivalen hvert år, og har vært det i 10-12 år. De to fra Nordfjordeid har vært med de siste tre årene.
–  Jeg var aktiv i ungdomslaget, så jeg har vært med i alle de år, sier Gerd Krøvel Husevåg.

De er samstemte i at man er flinke til å arrangere festival i Oppdal. Campen er sentral og alt man trenger er nært. Det sier de er viktig.
– Jeg har vært her på Kappleik og Landsfestival, det er bra organisert her. Vi var på festival et annet sted og der var det så spredd og langt unna alt. Det er bra her, sier Hellebergshaugen.

De gleder seg hovedsakelig til dansingen og vanlig fele.
– Det er mye god dansemusikk her, man må ha gode dansesko!

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert