Øyvind Sandum sikret seg nok en seier i klassen Durspel senior med sin torader, denne gangen under Landskappleiken på Røros.

Øyvind Sandum sikret seg nok en seier i klassen Durspel senior med sin torader, denne gangen under Landskappleiken på Røros. Foto: Thor Hauknes

Oppdalsvenn Øyvind Sandum på Landskappleiken:

Tok nok en durspel-seier!

- Dette er stas, sier Øyvind Sandum som spilte seg til topps i klassen Durspel senior under Landskappleiken på Røros.

Durspel-klassen ble innført i 2005 og i 2012 ble det satt opp kongepokal som Sandum sikrets seg. Siden har han toppet denne klassen flere ganger, senest torsdag kveld.

–  Jeg var så heldig å vinne, og det er stas, medgir Sandum overfor Sommerradioen. På andreplass kom Mads Erik Odde, også han fra Lom, som Sandum.

–  Mats Erik debuterer på torader under årets landskappleik, så han er nok mer enn tilfreds med resultatet, sier Sandum, som før øvrig har mye med både han og broren å gjøre som alle bor i Oslo.

–  Vi har nesten blitt som en familie, humrer Sandum.

Folkemusikeren er kjent for mange som en del av oppdalsgruppa Sol i Skuggeskog, og før det i Nordafjells, og bodde i bygda i flere år før han flyttet til Oslo der han nå jobber i FolkOrg som arrangerer Landskappleiken. I tillegg til å være utøver i konkurransen har han også en finger med i spillet i selve gjennomføringen av stevnet som samler 1200 folkemusikere fra hele landet på Røros.

Det er også flere oppdalinger på plass på Røros.

–  Jeg møtte noen av dem nå nettopp på vei til kontoret, som var blide og tilfredse over å ha kommet seg på landskappleik. Det er absolutt mulig for flere av dem å markere seg i ulike klasser. Lørdag skal Andreas Bjørkås konkurrerer i Fele klasse A, som virkelig er reserklassen under landskappleieken. Andreas er en av de store favorittene her, sier Sandum.

I fjor ble Bjørkås nummer tre i klassen som ble vunnet av sambygding Erlend Viken, som i år ikke deltar på Landskappleiken. 

Viken spilte i går under NRK Sommeråpents liveshow fra Skysstasjonen i Oppdal sammen med sine to kompiser i Erlend Viken Trio, Leo Svensson Sander (cello) og Marius Graff (gitar).

Øyvind Sandum gleder seg til å komme til Landsfestivalen i gammaldansmusikk i Oppdal fra 26.- 30. juli.

–  Det er mange som er med både på landskappleik og landsfestival. Vi har god kommunikasjon med arrangøren i Oppdal, som er Oppdal spell- og dansarlag, og tror det blir et veldig fint stevne. Vi håper at bygdefolket vil komme og høre på oss, sier Øyvind Sandum.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert