cc17

GAV ALT: Magnus Grønneberg, vokalist og frontfigur i CC Cowboys, gav alt og mer til på Nerskogskonserten lørdag.

cc18

CC COWBOYS: De hentet navnet sitt etter en låt av den svenske gruppa Imperiet. Coca Cola Cowboys er like populære, nesten 20 år senere.

cc16

GAV ALT: Selv blaserte rockere må gi av seg selv foran et hengivent publikum. Her Magnus Grønneberg.

cc14

FIKK ØREVARMERE: Bassist Per Vestaby ble utstyrt med tigerfargede ørevarmere fra damer i publikum. Foto: Randi Grete Kalseth-Iversen

cc10

FLØT MED: Noen ganger kunne Grønneberg gi publikum ordet. Låtene kan de. Foto: Randi Grete Kalseth Iversen

cc9

OVERVELDET: Grønneberg lener seg tilbake i ydmyk latter over publikum, som er med på alt. Foto: Randi Grete Kalseth Iversen

cc8

DUNDRET LØST: Magnus Grønneberg leverte som lovet. Foto: Randi Grete Kalseth-Iversen

cc7

MOT KVELD: Da mørket senket seg, krøp publikum enda tettere mot scenen.

cc5

FLOTT VÆR: Arrangøren har vel aldri vært så heldig med været. Men det ble kjølig da sola gikk ned. Men bandet holdt publikum varme. Foto: Randi Grete Kalseth-Iversen

cc3

GODT FORNØYDE: Orkdalingene Trond Arild Tallerås, Jan Inge Ustad og Anne Bodil Vuttudal hadde ikke vært på Nerskogskonsert før, og var godt fornøyd både med konserten og stedet. – Vi var på CC Cowboys i fjor, og hadde snakket lenge om å dra hit. Og dette var kjempebra! kommenterte de tre etter konserten.

cc2

STORFORNØYDE: Arrangør Arve Withbro i samtale med ordfører i Rennebu, Ola Øie, som har tatt turen over kommunegrensa til Oppdal for å få med seg Nerskogskonserten.

cc1

FIKK DEJA VU: May Britt Andersen og bente Sande levde seg tilbake til russetiden på 90-tallet da de hørte CC Cowboys. – Det var knallbra, sa de to oppdalsjentene, her med Arve Withbro.

cc11

SVEVER: – Jeg er heldig som kan drømme, sveve og flyte sammen med disse herlige musikerne, sa Magnus Grønneberg da han takket av. Foto: Randi Grete Kalseth-Iversen

cc19

PUBLIKUM I SOLNEDGANG: Noen krøp opp på setertaket for å få oversikt. Blant annet grunneieren selv.

cc20

cc21

SEKS DOER: Det er godt gjort å dele en håndfull ting på et par tusen mennesker. Sånt blir det kø av. Foto: Randi Grete Kalseth Iversen

cc23

LAANG KØ: Men hurtig avvikling. Da klokka var 1905 var alle inne. Og konserten kunne begynne.

cc cowboys 21

KNALLBRA: Oddveig Rogogjerd, Arve Pettersen, Hanne Langseth og Olav Langseth koste seg på konsert. – Det var en veldig bra stigning i programmet, og folk ble mer og mer med. Og så spilte de alle de gode, gamle låtene.

cc cow

BRA SPILT: Magnus Grønneberg, bassist Per Vestaby og gitarist Jørn Christensen har spilt sammen i mange år. Det høres. De drevne strengespillerne satte publikum i ekstase. Foto: Randi Grete Kalseth-Iversen

cc cow2

KONTAKT: Da sola gikk ned over åsen kunne Magnus Grønneberg sette blikket i publikum. Og det gjorde han.

cc cow3

KARISMATISK: Magnus Grønnerberg har, i tillegg til flott stemme, en karismatisk utstråling. Foto: Randi Grete Kalseth-Iversen

Se CC Cowboys spille for 2300 mennesker på Nerskogen:

For Harry var ikke død

CC Cowboys er kanskje på sitt beste når de får la publikum leve med i gamle hits, men de erfarne rockerne er mye mer enn det.

CC Cowboys fylte setervangen på Grovasetra i Skardalen lørdag kveld, forhåndssalget var oppe i 1700 før konserten, og mange kjøpte billett i døra.

Arrangøren hadde to tusen grønne bånd å dele ut, og da de gikk tom for slike, ble det benyttet stempel istedet. Derfor hadde man ikke full oversikt lørdag kveld, men Arve Withbro fra  arrangørkomiteen anslo 2200 solgte billetter.

Da var han forsiktig. Det var stinn brakke på gressbakken, og da de rutinerte rockerne nonchalant kløv ut på scenen, hadde det aldri vært så mange på en Nerskogskonsert før.

«God dag» startet de med, og det skulle det også bli, både for rockere og publikum. Men musikerne trengte litt tid på å spille seg varme.

De leverte «Magisk», «Kom igjen», og «Bare du» rutinemessig og drevent, og slepte seg nærmest gjennom repertoaret. Men etterhvert som sola sank ned bak horisonten, våknet også rockerne mer og mer til liv. Da Magnus Grønneberg etterhvert kastet speilglassbrillene oppnådde han også enda mer kontakt med publikum.

– Dere er veldig nære, kommenterte han i starten, der han kunne se rett ned på de nærmeste.

Mange hadde nok kommet for å få et gjenhør med ungdomstiden sin, fra den gangen CC Cowboys turnerte alle lokale fester i bygdenorge. Det fikk de, for i løpet av konserten var bandet innom mange av de kjente og kjære hitsene. Grønneberg kunne tidvis overlate syngingen til feststemte og ivrige fans foran scenen.

Men de rutinerte rockerne viste at de var mye mer. Gode låter, fine tekster og drivende bra spill, fra et band bestående av solide krefter drevne musikere, og to strålende kordamer i Julie Dahle Aagård og Karin Okkenhaug Seim, holdt publikum godt i ånde i nesten to timer.

CC Cowboys hentet fram entusiasme og spilleglede, og publikum kvitterte med ti-gangen tilbake.

På ett tidspunkt lot Grønneberg settliste være settliste, og spilte mange flere låter enn det de hadde planlagt i utgangspunktet.

– Det er bare damer her framme ved scenen, påpekte han, før bandet la i vei med «Tigergutt». Bassist Per Vestaby fikk da også tildelt flere pannebånd fra damepublikum, denne kvelden var det en gjeng som hadde gule og svart-stripete «Tigergutt»-pannebånd.

– Er ikke det sånn der single-i-fjellet-greie? Spurte Grønneberg, og fortalte at det hadde bandmedlemmene pratet om på bussen fra Oppdal før de kom.

Vestaby var raskt bortom og la ned forbud mot at de skulle snakke om hva som ble snakket om i bussen.

Om CC Cowboys virket reserverte i begynnelsen av konserten, tødde de mer og mer opp og på slutten var de tilsynelatende både overveldet og ydmyke over responsen. Som Grønneberg kommenterte:

– Vi reiste hit til fjells uten å ane hvor vi skulle, og så er alle dere her og lager fest for oss. Tusen takk!

Han skal ha takk tilbake. Denne kvelden var festen et samarbeidsprosjekt, der musikerne la alt til rette for at det skulle bli heidundrende. For det er fortsatt krutt i gamle cowboyer.

Og da «Kanskje du behøver noen» rundet av festen, var det et fornøyd publikum som kunne sige ned mot Nerskogsveien.

Søndag kveld er det klart at det var 2300 mennesker på konsert på Grovasetra.

Under kan du se glimt fra konserten:

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
>
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert