SANG SEG INN I ALLES HJERTER: Eldrid Gorset imponerte publikum. Og dirigent Bjørn Andreassen har vel aldri vært så full av glød.
SANG SEG INN I ALLES HJERTER: Eldrid Gorset imponerte publikum. Og dirigent Bjørn Andreassen har vel aldri vært så full av glød.

Premiere på Pixar-filmen «Biler 3» i Oppdal fredag:

Nå kommer treer´n

– Vi kommer nok til å vise denne filmen et par-tre uker, sier kinosjef Morten Haagensen om den nye Biler-filmen.

Elleve år etter at den første filmen om Lynet McQueen kom på kino, er den tredje filmen klar for Norge. Fredag kveld er det premiere i Oppdal, og Haagensen venter at mange vil benytte anledningen. For elleve år siden valfartet oppdalingene med ungene sine til Sunndalsøra for å se filmen; den gangen var det ikke kino i Oppdal.

– Vi har faktisk vist den første filmen på nye Oppdal kino ved en anledning, smiler Haagensen, som vet at dette er en film mange setter pris på.

Den første filmen ble nominert til to Oscar i kategoriene «beste animasjonsfilm»» og «beste originale filmlåt» («Our Town» av Randy Newman»).

Film nummer to ble flyttet fra den koselige byen Radiator City ved Route 66 til Europa, og ble ikke en like stor suksess som den første, selv om man dro inn både hemmelige agenter og mer spenning.

Nå i den tredje filmen møter Lynet McQueen ny konkurranse, han er selv blitt veteranbil, og i billøpene er det de nye kulere bilene som har tatt over, de har moderne design og større motorer. En etter én slutter de gamle bilene å konkurrere, og snart er bare Lynet igjen.

– Jeg har ikke sett filmen selv, men jeg tror denne kommer til å være midt i blinken for store og små, sier Haagensen, og legger til at detaljrikdommen i animasjonsfilmene til Pixar-skaperne er verdt å få med seg.

– De har også en humor i filmene som er todelt; barna ler av en ting, mens de voksne finner andre poenger å le av, sier han med et smil.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer