Stickanz Danzband er et band som med umiskjennelig svensktopp-preg spiller på ironi og humor. Bandet består av Stickan Tällberg, Felicia Barm Fager, Gunilla Persson, Pelle Karlsson, Sven

Stickanz Danzband er et band som med umiskjennelig svensktopp-preg spiller på ironi og humor. Bandet består av Stickan Tällberg, Felicia Barm Fager, Gunilla Persson, Pelle Karlsson, Sven "Svennis" Stenhård, Maritta "Fläsket" Ullared, Carina Sommar Eriksson og Matz Melle Mattsson. Foto: Jørn Hoel

Todagersfestival med lokal mat og musikk på Vognildsbua:

Stickanz byr opp til dans!

Møt Stickan Tällberg og Felicia Barm Fager på sommerens eneste hel-lokale festival med både mat og musikk to dager til ende.

For når Vognildsbua inviterer til festival fredag 18. og lørdag 19. august, kommer Oppdals ferske svensktoppband Stickanz Danzband og lover full pakke med «kramgoa låtar» lørdag kveld.

Festivalhelga begynner fredag kveld med konsert der Cane Shakers byr på et knippe solide egenkomponerte låter.

Bandet har allerede spilt inn sin første plate som ennå ikke er utgitt. Alt ligger derfor til rette for en skikkelig forhåndslytting for de som benytter anledningen. Bandet imponerte mange tidligere i sommer da de spilte på Åmotsdalsfestivalen.

– Jeg tror det kan komme mye folk, for det er ikke så langt til Vognildsbua, sier frontfigur og låtskriver i Cane Shakers, Egil Giørtz Botten, som har med seg Kristian Aune (bass), Roger Gunnesmæl (gitar/vokal), Stein Harald Bjerke (slidegitar/vokal) og Tore Snøve (slagverk) på scenen.

I dag spilte bandet «Amature Radio Interference» direkte på Sommerradioen i Radio E6.

Før gruppa entrer scenen spiller og synger trubadur Stian Isbrekken, også han framfører eget låtmateriale.

Grete Bakk Hindseth står sammen med Gina Hindseth i bresjen for festivalen, og forteller til Radio E6 at festivalen fortsetter lørdag med familiedag der det blir forskjellige konkurranser.

– Vi skal ha natursti, hesteskokasting og gjettekonkurranser, forteller hun og legger til:

– Og så kommer det flere unge oppdalinger som skal spille utover lørdagen. Vi legger vekt på det lokale og håper mange har lyst til å komme på dette, som blir en intim festival.

Festivalen er i bakgården på Vognildsbua, som har blitt et populært treffsted de siste årene med blant annet daglig åpen kafé og museumsbutikk.

Hanne Munkvold fra mathallen Smak & Behag har fått grillansvaret under festivalen og lokale Oppdal Brygghus skal sørge for drikke til festivalen.

Lørdagskvelden er det bluesartisten Vegard Trenmo Ring som inntar scenen. Han er nyutdannet fra McCartney-skolen Lipa i Liverpool, og opptrådte på Notodden bluesfestival sist helg med bluesbandet Maldito. På Vognildsbua, en kjapp tur fra Vegards hjemgård, stiller han alene på scenen.

Deretter blir det en helaftens dansebandkveld når Stickanz Danzband entrer podiet etter å ha opptrådt i private sammenhenger tidligere i år med stor suksess.

I bandet finner du flere oppdalinger, og selvsagt en svenske!

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert