IMG_1910

En overrasket Kirsti Welander mottar applausen fra publikum og ordførerkollegene Sivert Moen og Ola Øie.

IMG_1832

Kirsti Welander snitter opp squash som skal bakes med andre grønnsaker.

IMG_1838

Sivert Moen sjekker at aluminiumsfolien er pakket godt rundt poteter og grønnsaker.

IMG_1841

Kirsti Welander gjør klar poteter og grønnsaker som skal bakes på grillen.

IMG_1844

Sivert Moen vil ikke avsløre hvilke hemmelige ingredienser han har i posen.

IMG_1870

Marvin Wiseth var både faglig sterk og verbalt stø underveis i den 50 minutter lange kokkekampen.

IMG_1872

Kirsti Welander legger ut hvoedretten med bakte poteter, grønnsaker og svinekotelett med blåmuggost.

IMG_1881

Rigmor Aas og Marvin Wiseth syntes det var spennende med stekt spekepøse.

IMG_1884

Ola Øie skjærer opp koteletten som var hovedrett for alle tre. Øie satset ellers på spekemat til forrett og multer til dessert.

IMG_1891

– De er til deg, smilte Welander om sjokoladehjertene som pyntet desserten.

IMG_1892

Marvin Wiseth smaker på Kirsti Welanders dessert som smeltet den tidligere Høyre-ordføreren.

IMG_1903

Mange kokker, men lite søl da ordførerne I Midtre Gauldal, Oppdal og Rennebu møttes til kamp.

IMG_1907

God stemning blant kokkekjemperne før avgjørelsen faller.

IMG_1910

En overrasket Kirsti Welander mottar applausen fra publikum og ordførerkollegene Sivert Moen og Ola Øie.

Teigen martnan

Kenneth Teigen (t.h) er daglig leder i Rennebumarnan. Her i forbindelse med premieutdeling etter fjorårets kokkekamp mellom ordførerne der Oppdals Kirsti Welander trakk lengste strå.

Les hvorfor Welander vant kokkekampen:

– Helt herlig!

Var det sjokoladehjertene som smeltet dommer Marvin Wiseth eller tipsene fra ektemannen? Kirsti Welander vant uansett en prestisjetung kokkekamp på bortebane.

Iført høye kokkehatter inntok ordførerne Sivert Moen, Kirsti Welander og Ola Øie podiet på Rennebumartnan til en intens kokkekamp søndag.

De tre ordførerne i Midtre Gauldal, Rennebu og Oppdal fikk handle inn mat fra de 20 matprodusentene som deltar på Rennebumartnan. Ordførerne fikk halvannen time til å handle inn det de ville ha av ingredienser til å lage en forrett, hovedrett og dessert, men lammekrydderet Welander hadde handlet inn fikk hun aldri bruk for.

For lammekjøttet uteble og istedet måtte de tre ordførerene gjøre det beste ut av svinekoteletten som var felles hovedrett.

50 minutter fikk ordførerne på seg, og underveis var det en alltid smørblid Marvin Wiseth som krydret kokkekampen med smakfulle kommentarer.

– Det å være kokkedommer er et slit, kom det muntert fra Wiseth innimellom en munnfull marinert kotelett á la Welander. Den hadde hun laget etter tips fra ektemannen som ga råd om å få koteletten likt stekt overalt ved å lage snitt innved beinet.

Hun avviser at hun er favoritt i kokkekampen selv om hun er gift med en pølsemaker.

– Det er han som lager maten i familien, jeg får til nød lage dessert, avslører Welander som innrømmer at det er uvant å lage mat foran mange tilskuere. Forretten ligger klar med båttålefse med krydra spekeskinke og whiskymarmelade fra Jo-Sætra, og rømme fra Grindal.

Bak henne satser både Moen og Øie på multer til dessert. Det er ikke noe sjakktrekk skal det vise seg.

Sammen med kjøkkenleder ved Mjuklia Leirsted og Gjestegård, Rigmor Aas, tar Wiseth to minutters jurymøte før vinneren kåres.

– Det er en enstemmig jury, sier Wiseth som først kårer Øies forrett med stekt spekepølse til vinner.

Men det er Welander som smiler bredest til slutt, for hun utropes til vinner, muligens var det  sjokoladehjertene som pyntet desserten som avgjorde.

– De er jo til deg da, smilte Welander uskyldig da hun presenterte desserten for dommerne.

Desserten besto ellers av vaniljeis fra Galåvolden gård på Røros og rabarbrasaus fra Jo-Sætra i Oppdal. Med blåmuggosten Råblå fra Grindal på koteletten og urter og urtesalt fra Småbruket var det skikkelig fusion-mat eller fusjonsmat oppdalsordføreren serverte, om en da skal bruke litt kommunale kokkebegrep.

Sjokoladehjertene merket også Øie seg.

– Jeg er litt usikker om dette var urent trav, men dommeren sa jo det var mulig på bestikke dommeren, smiler en god taper når OPP lurer på om det var et visst press på hjemmebane.

– Ja, jeg følte et visst press. Dette har ligget tungt på skuldrene mine, men jeg har holdt det godt skjult, smiler Øie som har forberedt seg nøye.

– Jeg skulle ha spekemat til forrett og molte til dessert. Det bestemte jeg meg for tidlig.

– Og nå er det ingen tvil om hvem som lager middagen på neste ordførertreff?

– Nei, det må være seierherren, flirer Øie.

Welander innrømmer det smakte godt å ta kollegaen på hjemmebane.

– Det var helt herlig!

Og så svaret på hva som avgjorde kokkekampen. Dommer Rigmor Aas avslører overfor OPP:

– Kirsti hadde mye bedre smak på koteletten og hadde også best dessert. Når de to andre begge satset på multer til dessert, var det smart å gå for noe annet, sier Aas.

 

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert