Det er funnet 16 drepte sauer i et forholdsvis konsentrert område i østfjella i Oppdal.

Det er funnet 16 drepte sauer i et forholdsvis konsentrert område i østfjella i Oppdal. Foto: Illustrasjon Rovbase/OPP

Ber om jegerhjelp to dager før jakta er over:

Her har jerven herjet

Etter at jerven kom seg unna skadefellingslaget i skogen ved Våttåhaugen i går, håper skadefellingsleder Brynjar Bell på hjelp fra reinsjegere.

Samtlige av de totalt 15 jegerne som er registrert for å kunne skyte jerv har fått melding om observasjonen i går og blitt oppfordret til å se etter jerven i dag. Det opplyser Bell til OPP.

Det er i alt funnet 16 drepte sauer og lam siden 23. august i fjellområdene mellom Allmannberget, Unndalen og Vinstradalen, og fylkesmannen har innvilget felling av en jerv. Fellingstillatelsen går ut lørdag 9. september, men når den går ut starter lisensjakta på jerv søndag 10. september. Rovviltnemnda for region Midt-Norge har åpnet for felling av inntil 15 jerver i lisensjakta som pågår til og med 15. februar, regionen omfatter Møre og Romsdal, Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag.

Etter jervobservasjonen i skogen like bak skytteranlegget torsdag, rykket et lag på seks jegere ut for om mulig å få felt dyret.

Men jerven klarte å unnslippe to hundeekvipasjer som ble satt inn i jakten på dyret. De plukket opp sporet og fulgte dette et stykke opp lia i retning Allmannberget. Men på grunn av mørket ble ettersøket avsluttet like nedenfor stien ved Rigmors plass i går kveld, ifølge skadefellingsleder Brynjar Bell.

Herfra tydet det på at jerven fortsatte videre rett sørover foran Allmannberget.

– Den kan ha satt kursen rett opp langs Gissingerbekken og til fjells, sier Bell, som gjerne ser at villreinjegere jakter i området i dag ettersom det bare er to dager igjen før fellingstillatelsen går ut.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert