Store trær blir liggende mellom sperra og brua.
Store trær blir liggende mellom sperra og brua.

Tror ikke laks har kommet seg forbi fiskesperra:

Flytter opp sjøørret til uka

Verken laks eller sjøørret har ennå tatt seg forbi fiskesperra ved Snøvassmælan.

Sunndal kommune er skuffet over Miljødirektoratet og tar til uka opp de mange problemene med verdens største fiskesperre. Det skjer gjennom en bekymringsmelding i kommunestyret. Ett av forholdene de er misfornøyd med er fangsthuset som ennå ikke står ferdig. Det skal sørge for at sjøørreten som kommer vandrende opp Driva kan bli flyttet oppstrøms sperra for å gyte i Oppdal.

Ifølge Sunndal kommune står det nå mye sjøørret nedstrøms sperra som skal høyere opp i elva mot Oppdal for å gyte midt i september.

Ifølge Michael Puffer , som er prosjektleder og ansvarlig for bevaringen av fisken i Driva, vil de første sjøørretene bli flyttet forbi sperra snart.

– Det har skjedd mye de siste to ukene: selve fisketrappen er ferdigstilt, vannforsyningen er tilkoblet og har blitt testet, gulvet kommer til å bli ferdig fredag og andre mindre oppgaver har blitt gjennomført. Det mangler inngjerding, noen trapper og litt andre ting som må produseres i stål.

Ifølge Puffer var det fredag ikke flyttet en eneste sjøørret oppstrøms sperra, men det skjer snart.

– Vi begynner med å flytte sjøørreten oppstrøms sperra når vi har fått resultatene fra gentestingen tilbake. Det skjer mest sannsynlig neste uke, opplyser Puffer til OPP.

Det har vært rykter om at laks har klart å komme seg forbi sperra, som har gått tett av drivgods og kvister som kommer med elva. Puffer kjenner ikke til at ett eneste bekreftet tilfelle av at laks har tatt seg forbi sperra.

– Ingen vet om det har skjedd. Noen sier at de har fanget laks ovenfor sperra i år, men overraskende nok har ingen fotobevis og dermed blir det veldig lite troverdig, kommenterer Puffer.

Han forteller at det heller ikke har blitt observert oppgående laks i de kjente fiskehølene oppover elven.

Webkameraene som skulle overvåke fiskesperra og eventuelt avdekke fisk som tok seg forbi, er ifølge Puffer ennå ikke på plass.

0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer