Svarhøtta

Foto: Skjermbilde, Norgeskart (utsnitt)

Redningsaksjon

Både politi, røde kors og redningshelikopter var involvert i aksjonen i Trollheimen. Foto: Privat

Gikk for langt, ringte etter hjelp:

Redningsaksjon i Trollheimen

To damer i 50-årene valgte å ringe politiet etter hjelp da de skjønte at veien hjem fra fjellet Svarthøtta ble for lang.

Redningsaksjonen i Svarthøtta (se kart) er nettopp avsluttet, ifølge operasjonsleder Trude Carlsson ved Trøndelag politidistrikt.

– Vi har funnet to damer som har gått litt for langt og begynte å fryse. De er berga ned av mannskaper fra Røde Kors, forteller Carlsson til OPP.

Hun opplyser at et Sea King redningshelikopter først ble satt inn i søket.

–  Tre personer fra Røde Kors ble med helikopteret og skulle settes av så høyt som mulig nær fjellet, forteller Carlsson. Hun legger til at helikopterpiloten måtte avbryte sin bistand for å rykket ut til et ulykkessted på annet hold.

Carlsson opplyser at det var kraftig vind og kaldt i fjellet ifølge de to damene, som begge er i 50-årene og fra Trondheim. De ble funnet like før klokka 17.30, nedkjølt, men i god behold.

– Etter å ha fått varme i de to, fikk de hjelp til å komme ned fra fjellet, hvor mannskaper fra Røde Kors kjørte dem i møte med ATV, forteller Carlsson og tilføyer at de to har hytte på Nerskogen.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert