Svarhøtta

Foto: Skjermbilde, Norgeskart (utsnitt)

Redningsaksjon

Både politi, røde kors og redningshelikopter var involvert i aksjonen i Trollheimen. Foto: Privat

Gikk for langt, ringte etter hjelp:

Redningsaksjon i Trollheimen

To damer i 50-årene valgte å ringe politiet etter hjelp da de skjønte at veien hjem fra fjellet Svarthøtta ble for lang.

Redningsaksjonen i Svarthøtta (se kart) er nettopp avsluttet, ifølge operasjonsleder Trude Carlsson ved Trøndelag politidistrikt.

– Vi har funnet to damer som har gått litt for langt og begynte å fryse. De er berga ned av mannskaper fra Røde Kors, forteller Carlsson til OPP.

Hun opplyser at et Sea King redningshelikopter først ble satt inn i søket.

–  Tre personer fra Røde Kors ble med helikopteret og skulle settes av så høyt som mulig nær fjellet, forteller Carlsson. Hun legger til at helikopterpiloten måtte avbryte sin bistand for å rykket ut til et ulykkessted på annet hold.

Carlsson opplyser at det var kraftig vind og kaldt i fjellet ifølge de to damene, som begge er i 50-årene og fra Trondheim. De ble funnet like før klokka 17.30, nedkjølt, men i god behold.

– Etter å ha fått varme i de to, fikk de hjelp til å komme ned fra fjellet, hvor mannskaper fra Røde Kors kjørte dem i møte med ATV, forteller Carlsson og tilføyer at de to har hytte på Nerskogen.

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert