Sjur Vammervold gleder seg til å komme igang som ny kulturkonsulent i  Oppdal. Her er han hjemme på gården i Åmotsdalen.

Sjur Vammervold gleder seg til å komme igang som ny kulturkonsulent i Oppdal. Her er han hjemme på gården i Åmotsdalen. Foto: Privat

24-åring takket ja til stillingen:

Her er kulturkonsulenten!

Sjur Vammervold (24) blir ny kulturkonsulent i Oppdal fra 1. oktober.

–   Jeg fikk tilbudet om stillingen i går og har takket ja. Jeg gleder meg, men er også spent på å komme i gang, sier Sjur Vammervold til OPP.

Enhetsleder for Plan og forvaltning, Ane Hoel i Oppdal kommune, bekrefter overfor OPP at Vammervold er tilbudt helstillingen som 33 søkere meldte sin interesse for, av dem mange lokale kandidater.

Sjur Vammervold har en bachelor i økonomi og administrasjon fra Handelshøyskolen i Trondheim, og ble i juni ferdig med en masteroppgave i naturbasert reiseliv ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet på Ås.

Han får arbeidsoppgaver innenfor både idrett, kultur og friluftsliv innenfor et fagområde der mye av planleggingen og utøvelsen av lokal kultur organiseres av det kommunale kulturhusforetaket.

–  Blir du kommunens tilskuddsjeger innenfor idrettsfeltet?

– Jeg har ikke så mange detaljer om konkrete arbeidsoppgaver ennå, og må isåfall ha en bred prosess der idretten selv er involvert. Vi får ta det etterhvert, svarer Vammervold.

Så mye arbeidserfaring innenfor kulturkonsulentstillingens fagfelt har han imidlertid ikke.

–  Jeg har et sterkt forhold til kulturskolen, der jeg har vært vikar som gitarlærer, ut over dette har jeg vært engasjert en hel del som frivillig i ulike kulturprosjekter, sier 24-åringen og viser til at han var markedsføringssjef i Studentersamfunnet på Ås i forbindelse med danse- og fotoutstillinger og revyer.

Han har også med seg en solid kulturballast fra oppveksten i et  hjem som har vært fylt med mye musikk.

Så tar han også gjerne et tak på Lady Dala, pizzabakeriet på hjemgården Stølgjerdet, som er blitt en viktig kulturell arena med konserter og matservering.

– Ja, jeg tar et tak hjemme. Akkurat nå fyrer jeg i pizzaovnen før min far kommer for å overta før det skal bakes.

Vammervold ville gjerne tilbake til hjembygda.

– Jeg søkte jobber både i Trondheim og Oppdal, men har hele tiden ønsket å kommet tilbake til hjembyda etter at jeg var ferdig med utdanningen. Her er jeg oppvokst og her vil jeg bli!

Møt Sjur Vammervold i Nyhetsmorgen på Radio E6, torsdag fra kl. 09.00!

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert