To sporhundekvipasjer deltok torsdag i jakten på jerven.

To sporhundekvipasjer deltok torsdag i jakten på jerven. Foto: Privat

Fulgte spor etter observasjon ved skytteranlegget

Jaktet jerven tett ved sentrum

Jervjegerne måtte gi opp jervejakten sør for Våttåhaugen da mørket satte inn. Da hadde hundene fulgt sporet etter jerven i etterkant av observasjonen i skogen like bak skytteranlegget onsdag formiddag.

– Han som så jerven så den på 30 meters hold og var helt klar på at det var jerv, forteller skadefellingsleder Brynjar Bell etter at dyret ble observert rett bak skytteranlegget ved 11.30-tida onsdag.

Det var Oppdal Bygdeallmenning som fikk beskjed om observasjonen. De igjen varslet Bell, som har ansvar for uttak av én jerv etter at flere sauer og lam er funnet drept av jerv den siste tiden i fjellene øst for Oppdal sentrum.

Etter at seks personer på kort tid stilte opp for å være med og søke etter jerven i ettermiddag, kom det etter hvert forsterkninger.

– Vi har fått med to sporhunder. I tillegg er vi seks stykker som sitter ute på post, forteller Bell og legger til at de avslutter når det blir for mørkt til å skyte. Det var postert jegere helt opp til Våttåhaugen.

Når OPP er i kontakt med Bell ved 22.30-tiden, forteller han at hundene var på sporet av rovdyret som satte kursen rett sørover på framsiden av Allmannberget, bare et par kilometer fra Oppdal sentrum.

De måtte gi opp å følge sporet på grunn av mørket, rett nedenfor Rigmors plass, som ligger ved den populære stien til Våttåhaugen.

Bell ser ikke bort fra at jerven vil stikke til fjells igjen ved å følge framsida av Allmannberget til Gissingerbekken og så dra innover fjellet mot Sissihøa.

De siste to ukene har jerven tatt en rekke lam i området ved Grønliskaret mellom Brattfonnhøa og Kringsollen.

Fylkesmannens fellingstilaltelse på jerven går ut lørdag 9. september.

 

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert