Steffen Walstad er skip på Team Minera Skifer.

Steffen Walstad er skip på Team Minera Skifer. Foto: Michael Burns/WCF

Ulsrud tatt ut til OL, Team Minera vraket:

– Klart vi er skuffet

Norges curlingforbund vil sende Thomas Ulsruds lag til OL, bekrefter landslagstrener Thomas Løvold overfor OPP.

– Klart vi er skuffet, sier oppdalingen Markus Høiberg i Team Minera Skifer, som håpet på OL-billett.

Laget er i øyeblikket ranket som verdens beste curlinglag.

– Det har vært et vanskelig uttak, men vi valgte å legge vekt på mesterskapserfaringen til Thomas Ulsrud og hans lag, sier landslagstrener Thomas Løvold til OPP.

Uttaket ble klart ved 19-tiden torsdag kveld.

– Vi er selvfølgelig skuffet akkurat nå, vi hadde vel trodd at de la vekt på resultatene denne og forrige sesong, og ikke tidligere sesonger. De har vurdert lagene over tid, sier Markus Høiberg i Team Minera Skifer til OPP.

Laget, som i tillegg til Markus Snøve Høiberg, består av sambygding og skip Steffen Walstad, Magnus Nedregotten og Magnus Trulsen Vågberg, har hatt en god start på høstsesongen.

Sist helg kom de på tredjeplass i storturneringen Shorty Jenkins Classic i Cornwall.

Der ble de puljevinner og gikk til kvartfinalen – det gjorde ikke Thomas Ulsruds lag som var Team Minera Skifers konkurrent om den ledige OL-plassen i Pyeongchang om noen måneder, og trakk lengste strå om å komme til OL.

I semifinalen ble det tap mot canadiske Mike McEwens lag, men Team Minera Skifer viste med det at de hører hjemme i toppsjiktet i internasjonal curling. For to uker siden spilte de seg til finaleplass i årets første Grand Slam-turnering i Canada, som første norske lag noensinne.

– Jeg kan bekrefte at lag Ulsrud er tatt ut til EM og blir innstilt fra curlingforundet til å spille OL,  under forutsetning av at de kommer til sluttspill, altså blir topp fire i EM, sier landslagstrener Thomas Løvold til OPP.

Kommer Ulsrud fra femte til syvendeplass i EM, skal uttaket avgjøres etter fem kamper mot Team Minera Skifer. Blir Ulsrud nummer åtte eller dårligere i EM, går OL-billetten til Steffen Walstads lag.

Løvold understreker at det er Olympiatoppen som gjør det endelige uttaket, noe som da skjer i desember, etter EM.

Team Minera Skifer får imidlertid representere Norge i VM i Las Vegas som plaster på såret.

– Hva er hovedbegrunnelsen for å velge lag Ulsrud?

– Uttaket er vanskelig når to lag er like gode. Minera har hatt de beste resutltatene de siste månedene. På verdensrankingen er lagene helt likt, de har spilt ett mesterskap hver den siste sesongen. Ulsrud fikk sølv i EM og Minera kom på åttendeplass i VM.

– Dermed ble mesterskapserfaringen tungen på vektskålen. Vi måtte gjøre et valg og det blir nesten feil uansett, medgir Løvold, som selv har spilt på Team Minera Skifer.

Thomas Ulsrud har rikelig med mesterskapserfaring og var på juniorlandslaget allerede i 1988. Etter dette har han sanket med seg en rekke medaljer for Norge. Han og laget tok VM-gull i 2014, VM-bronse i 2009, EM-gull i 2010 og 2011, samt OL-sølv fra Vancouver i 2010 da laget tapte finalen mot Canada.

Oppdals satsingslag Team Minera Skifer ble etablert i 2011 med sikte på vippe Ulsrud ned fra curlingtronen og bli OL-laget til Norge i 2018. Hovedsponsor er den lokale bedriften Minera Skifer.

– Målet var OL neste år, men nå må vi sikte oss inn mot OL i 2022, sier Markus Høiberg, som medgir at det var en kjedelig beskjed å få.

– Jeg føler at vi er det beste laget nå og har vært det denne og i forrige sesong. Det var tydeligvis litt for sent for  å bli god nok til OL.

– -Forbundet mener dere mangler mesterskapserfaring?

– Ja, vi har spilt kun ett mesterskap, men vi kunne ha tenkt oss at det var det laget som var best i sesongen før OL som fikk representere Norge, sier Høiberg.

Hør Markus Høiberg i Radio E6, fredag fra kl. 09.00!

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert