Oppdal stasjon

Oppdal stasjon Foto: Per Roar Bekken

Passasjerer ventet - NSB legger seg flat:

Solgte billetter til innstilt tog

NSB beklager at passasjerer fikk kjøpe billett til tog som ble innstilt - og at de samme reisende ikke ble informert da de sto og ventet på Oppdal stasjon søndag.

Jogrim Nordsletten hadde kjøpt billett av en vennlig NSB-ansatt som solgte billetten til ettermiddagstoget fra Oslo til Trondheim søndag.

Problemet var at toget aldri kom.

Nordsletten og flere andre reisende sto og ventet tålmodig på nordgående ettermiddagstog ved ett-tida søndag. En drøy time tidligere hadde Nordsletten ringt NSB for å forsikre seg om at toget gikk.

Det bekreftet en NSB-ansatt som også solgte Nordsletten billetten. Derfor møtte oppdalingen opp i god tro og i god tid for å ta seg inn til Trondheim søndag ettermiddag.

Men da klokka for lengst var passert avgangstid, og det var stille i høyttaleren, ringte Nordsletten NSB igjen.

En annen ansatt beklaget, toget var innstilt. Hun lovte Nordsletten pengene igjen, men han stiller seg undrende til den mildt sagt forvirrende og mangelfulle informasjonen.

– Det sto ingen oppslag om at toget var innstilt, og vi var flere som ventet. Men det kom heller ikke noen informasjon over høyttaler, det var helt stille, bemerker Nordsletten over OPP.

For ham var det ingen dramatikk.

– Men hva om det var en familie som skulle rekke et fly, hvordan er erstatningsansvaret da, spør Nordsletten.

NSB legger seg helt flat for kritikkken:

– Vi innstilte dette toget da det skulle arbeides på sporet på strekningen. Ved en feil ble det så solgt billetter igjen til dette toget – og det er vår feil at dette ikke ble fanget opp av oss, svarer kommunikasjonsrådgiver Håkon Myhre i NSB persontog til OPP.

Han beklager også at det aldri kom noe informasjon om det innstilte toget overfor passasjerene som sto og ventet:

– Informasjonen på perrongen var også mangelfull og dette beklager vi også. Vi tar saken opp i våre driftsmøter og må jobbe for å bli bedre, sier Myhre.

 

 

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert