Gråura på Riksveg 70

Gråura på Riksveg 70 Foto: Morgan Frelsøy, arkiv

Vegvesenet må bytte stikkrenner på riksveg 70:

Helt stengt fra klokka 23

To dreneringsrør har kollapset på riksveg 70 i Gråura. Natt til tirsdag stenger veien helt. Folk kommer seg til eiendommene sine, andre som skal mellom Trøndelag og Møre får en lang omvei.

– Folk som bor i området, for eksempel på Klevgårdene, kommer seg til eiendommene sine. Det har vi ivaretatt, forteller prosjektleder Kamilla Mordal Holo i Statens vegvesen til OPP mandag formiddag.

Hun opplyser at den første stikkrenna som skal byttes ut ligger umiddelbart nedenfor avkjørselen til Klevgardene. Derfra er det 130 meter til den neste.

Riksveg 70 mellom Oppdal og Sunndalsøra blir dermed helt stengt ved Gråura nattestid, fra klokka 23, 16., 17. og 18. oktober i forbindelse med utbedringsarbeide, og det er ingen lokal omkjøring.

  • Stegningen skjer i disse periodene:
  • 16. oktober kl. 23.00 til 17. oktober kl. 05.00
  • 17. oktober kl. 23.00 til 18. oktober kl. 05.00

– Stikkrennene drenerer vann bort fra vegen og hindrer skader og i verste fall at vegen blir vasket bort, forteller prosjektleder Kamilla Mordal Holo i Statens vegvesen i en pressemelding.

Vegen opp Gråura ligger helt inntil fjell på den ene sida av vegen og svært bratt terreng ned til elva Driva på den andre sida av vegen. Det er derfor nødvendig å bruke hele bredden på vegen for å skifte rørene og vegen må stenges for trafikk, forklarer Mordal Holo.

Det er ikke lokal omkjøring. Statens vegvesen anbefaler trafikanter som skal kjøre mellom Nordmøre og Trøndelag disse nettene å velge E39. Det blir skiltet på E39/rv. 70 Øydegardskrysset, i Sunndalen og på Oppdal og Berkåk.

Mordal Holo opplyser at det tirsdag morgen skal evalueres om det blir behov for å stenge også natt til onsdag.

Mer om saken i Radio E6, tirsdag fra kl. 009.00!

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert