GLAD VINNER:

GLAD VINNER: "Sykkelen rullet av seg selv i dag" forteller en fornøyd sykkelvinner onsdag morgen. Møller sykler til jobb hver dag uansett vær. Fra v. Turi Teksum, Hege Møller, Vigdis Thun og Åshild Megarden. Foto: Gina Hindseth

Vant "Aksjon arbeidsveg":

Syklet seg til ny tohjuling

Hege Møller sykler til jobb hver dag, året rundt på en sykkel fra 1987, da passet det fint å vinne seg en splitter ny sykkel.

-Endelig fikk jeg meg ny sykkel, den rullet helt av seg selv i dag, smiler en fornøyd sykkelvinner. Hege Møller fikk sykkelen i går, og hadde dermed sin første sykkeltur fra Brennan til jobben ved Oppdal helsesenter onsdag morgen. Strekningen mener Møller hun tilbakelegger minst like fort med sykkel som med bil.

Hege begynte å sykle til jobben når «Aksjon arbeidsveg» ble satt i gang for tre år siden. Etter det har hun brukt sykkelen fast til jobb, uansett vær og føreforhold.

-Det er kjempedeilig å komme ferdig oppvarmet til morgenstellet på jobb, forteller hun fornøyd.

Aksjonen har pågått fra 15.mai til nå, og alle som syklet til jobb 4 av 5 dager i uken, i 10 av 15 uker var med i trekningen av sykkelen. Det har vært med ca 90 ansatte fra ulike enheter i kommunen.

Hege Møller hadde fra før en sykkel fra 1987 som ikke passet helt. Ofte lånte hun sønnens sykkel for å komme seg på jobb. Endelig fikk hun seg egen sykkel, og Vigdis Thun, fagansvarlig for folkehelse og miljørettet helsevern i Oppdal Kommune. virker like fornøyd som vinneren selv.

-Jeg ble så glad når du vant, smiler Thun, og synes det å sykle til jobb både er miljøvennlig og helsefrembringende.

-Det å naturlig få bakt inn 30 minutter med fysisk aktivitet ved å ta sykkelen til og fra jobb gjør så mye, sier Thun.

-Det behøver ikke være blodslit.

Oppdal kommune har flere tiltak som skal virke positivt på de ansatte, både fysisk og psykisk.  Spaserturer, økter på treningssenteret og energipauser skal hjelpe til for å få bedre helse og humør.

Vigdis Thun oppfordrer andre arbeidsplasser på Oppdal til å ta oppfordringen, og ta sykkelen til jobb.

-Vi vil jo fremstå som ei sprek bygd, sier hun.

-Det er ofte de som bor nærmest jobben som bruker bilen, men vi trenger jo ikke å ta opp parkeringsplasssene Ved å ta sykkelen slipper en å skrape is av ruta eller å lete etter parkeringsplass. Det handler om å endre vaner!

Legg inn kommentar
Legg inn kommentar
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Mest delt siste 7 dager

Mest kommentert